Larisa Cerić: Ostvarila sam san svakoga sportaša

larisa ceric
larisa ceric
Cerić je jedna od 11 bh. predstavnika na olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, a s obzirom na rezultate koje je postizala u posljednje vrijeme, uz atletičara Amela Tuku najveća je nada BiH kada je u pitanju rezultat u Brazilu.

U izjavi za Fenu Cerić naglašava da je plasmanom na olimpijadu ostvarila san svakog sportaša koji je posvetio život jednom sportu, disciplini koja je zahtijevala ogromna odricanja i napore tijekom višesatnih treninga kojima su se posvetili dugi niz godina.

"Velika mi je čast sto sam uspjela da se kvalificiram na olimpijske igre. Za to sam radila dugi niz godina i smatram da je olimpijada kruna moje karijere. Sudjelovanje na olimpijskim igrama je san svakog sportaša, a samo rijetki imaju privilegiju sudjelovati. Biti član olimpijskog izaslanstva BiH u Rio de Janeiru za mene predstavlja veliku čast i obvezu. Čast što ću sudjelovati, a obvezu jer želim pokušati napraviti dobar rezultat", izjavila je Cerić.

Naglašava da je iza nje težak kvalifikacijsko razdoblje tijekom kojeg je nastupila na brojnim međunarodnim natjecanjima, te prikupljala bodove za ispunjenje norme za nastup na olimpijskim igrama.

"Razdoblje kvalifikacija je bio veoma težak i naporan. Nakon svega sam se osjećala umorno, ali sada se osjećam dobro i mislim da je trener Branislav Crnogorac dobro tempirao formu, što smo pokazali i na grand slamu u Tyumenu, koji je bio zadnje kontrolno natjecanje", naglašava bh. olimpijka.

Cerić poznaje većinu protivnica u Riu, a protiv većine je imala priliku boriti se. Kako ističe, većinu je uspijevala pobijediti, ali je i gubila od njih.

"Upoznata sam sa svim protivnicama, sa većinom njih sam se borila. Mnoge sam pobjeđivala ali od mnogih sam i gubila. Najveći favorit u mojoj kategoriji je sigurno Kubanka Idalys Ortiz, olimpijska pobjednica iz Londona 2012. godine. Što se mene tiče, sve je moguće da se dogodi. Mogu izgubiti u prvom kolu, a mogu osvojiti medalju. Sve zavisi kako se budem osjećala 12. kolovoza, na dan kada se budem borila", zaključila je Cerić.

Najbolja sportašica BiH trenutno se nalazi u Celju, gdje obavlja završne pripreme za olimpijadu sa džudo reprezentacijom Slovenije.

Uz Larisu Cerić, na olimpijadi u Brazilu Bosnu i Hercegovinu predstavljat će atletičari Amel Tuka, Hamza Alić, Kemal Mešić, Mesud Pezer i Lucija Kimani, teniseri Damir Džumhur i Mirza Bašić, plivači Mihajlo Čeprkalo i Amina Kajtaz te streljačica Tatjana Đekanović.

FENA