KK Zrinjski: Ivor Krešić prvak Balkana

Ivor Krešić, KK Zrinjski

Karate Klub ''Zrinjski'' iz Mostara je otputovao sa svoja dva predstavnika i trenera kao natjecatelji i članovi BiH karate reprezentacije. Na prvenstvu Balkana prvoga dana, u subotu, Dora Opačak je nastupila te tijesno izgubila prvi meč.
U nedjelju je nastupao Ivor Krešić koji je u Tursku došao kao jedan od velikih favorita za najviše postolje. U prvom krugu Ivor je pobijedio predstavnika Srbije Mladenovića sa gčatkih 4-0. U drugom kolu je došla pobjeda protiv Crnogorca da bi usljedila tri vezana meča protiv domaćih predstavnika. Ivor je prvo savladao Altintas Eniza , zatim Sevindik Elyasa i u finalu njihovog najboljeg predstavnika i prvaka Turske Hayira Emirhana.

Na prvenstvu Balkana nastupili je 11 država. Pored domaćina Turske, sudjelovali su natjecatelji iz zemalja članica Unije balkanskog karate saveza Bosne i Hercegovine, Bugarske, Grčke, Makedonije, Rumunjske, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Albanije. Ukupno 462 dječaka, 274 djevojčice. Ivor je tako ovu godinu završio sa 7 uzastopno osvojenih turnira, od kojih su Otvoreno prvenstvo Ilidže, ujedno i izborni turnir za Balkansko prvenstvo te Državno prvenstvo u Tuzli. Sezonu, kao šlag na kraju, završava kao državni i balkanski prvak.