KK Brotnjo: Zlatna medalja i naslov prvakinja Hrvatske za žensku kadetsku ekipu

kk brotnjo
Završno natjecanje u 2014. godini okupilo je najbolje ekipe u RH u borbi za naslov državnih prvaka. Karate klub Brotnjo nastupio je na navedenom natjecanju sa ženskom kadetskom ekipom. Ekipa u sastavu Petra Grgić, Jelena Pehar, Vilma Krasić i Barbara Krasić osvojila je zlatnu medalju i naslov prvakinja Hrvatske. Ova ekipa je i prije pocetka prvenstva smatrana prvim favoritom za osvajanje zlatne medalje, a na samom natjecanju cure su u potpunosti opravdale očekivanja. Pokazale su potpunu dominaciju osvojivsi zlato bez izgubljenog boda.
Ovime je na najbolji mogući način završena, za karate klub Brotnjo iznimno uspješna 2014. godina.
U zadnja tri tjedna imali smo tri iznimno važna natjecanja i na sva tri smo ostvarili velike uspjehe. Prvo je na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske Jelena Pehar osvojila zlato i izborila plasman na Europsko prvenstvo, a Deni Šarac i Vilma Krasić osvojili su brončane medalje.
Tjedan dana poslije toga Balkansko prvenstvo u Sofiji i zlatna medalja Anamarije Tomić u sastavu juniorske ekipe BiH i srebro Jelene Pehar u sastavu Hrvatske kadetske ekipe.
Na kraju zavrsni tjedan donio je vec spomenuto zlato ženske kadetske ekipe koje je ujedno i prvi naslov državnog prvaka u ekipnim borbama u klupskoj povjesti.
Ranije u tjeku sezone Anamarija Tomić osvojila je naslov juniorske prvakinje BiH, a na Svjetskom kupu Jelena Pehar i Deni Šarac osvojili su zlatne medalje, Anamarija Tomić srebro, a Iva Prskalo broncu.
Kada se svemu navedenom priododaju uspjesi sa jakih međunarodnih natjecanja (Austrian junior open, Grand prix Slovakia, Cro Open, Trofej Beograda ...) možemo zaključiti kako je ova godina rezultatski najuspješnija za klub od njegovog osnutka.