FOTO  Karlo Tomas: Cilj odlazak na balkansko prvenstvo u Tursku

... na Državno judo prvenstvo BiH koje će se održati u Lukavcu 14.04.2013. godine za mlađe dječake i djevojčice i kadete, dok će za starije dječake i djevojčice i juniore Državno prvenstvo biti nešto kasnije.

Karlo Tomas član Judo kluba „Borsa" je već nastupao na Državnim prvenstvima, a prošle godine ga je i osvojio te se na taj način našao i na Balkanskom prvenstvu. O Karlu i njegovim dosadašnji, ali i budućim rezultatima razgovarao je novinar našeg portala.

Kada ste se počeli baviti ovom borilačkom vještinom i od kuda ljubav za judom?

-Judom se bavim od svoje 9. godine. Na prvom treningu sam samo gledao ostale, ali mi se odmah svidjelo i u tom sportu sam ostao do danas.

Možete li našim čitateljima predstavit vaše dosadašnje rezultate?

- Do sada sam ukupno osvojio 45 medalja na mnogim natjecanjima u BiH i šire. Prošle godine sam bio prvi na državnom prvenstvu i time sam se kvalificirao na balkansko prvenstvo gdje sam zauzeo peto mjesto.

Tko je osim vas najzaslužniji za postizanje vaših rezultata?

- Za moj uspjeh zaslužni su treneri Darko Zelenika i Željko Zadro.

Kakvi su vaši sportski planovi za budućnost?

- Namjeravam se nastaviti baviti ovim sportom, nadam se da ću unaprijediti svoje znanje i vještine te postizati još bolje rezultate.

Pred vama je Državno prvenstvo. Kakva su vaša očekivanja?

- Očekujem da ću na državnom prvenstvu doći do finala, a ako budem imao i malo sreće, možda se kvalificiram na balkansko prvenstvo u Turskoj.

Što bi poručili našim čitateljima koji bi željeli trenirati judo?

- Judo je sport koji doprinosi tjelesnom i duhovnom razvoju svakog pojedinca. Njegovi su principi maksimalna učinkovitost i zajednička korist. Preporučujem svakome tko bi se želio baviti judom da pokuša jer sigurno neće požaliti.

I za kraj imate li kakvu poruku za naše čitatelje?

- Želio bih im poručiti da se više bave sportom, neka se bore za svoje snove i neka uživaju u tome što rade.

Ovo je prvi u nizu razgovora sa dosadašnji judo prvacima Bosne i Hercegovine, a inače su članovi judo klubova iz Mostara. Karlu smo se zahvalili na ugodnom razgovoru i poželjeli dosta uspijeha u daljnjim natjecanjima.

Hercegovina.info