Kanađani stižu na Borsa Open 2018.

kanada

 Tradicionalna sportska manifestacija grada Mostara koja se upriliči u listopadu svake godine u organizaciji judo kluba "Borsa" još uvijek dobiva sve veće razmjere, priopćeno je iz ovog kluba.

Očekuje se dolazak ekipa sa čak 4 kontinenta. Turnir će ove godine biti organiziran od 12. do 17.10., a borbe će biti upriličene 13. i 14. u sportskoj dvorani Bijeli Brijeg.

Očekuje se dolazak preko 130 ekipa iz više od 30 zemalja svijeta. Nakon turnira bit će upriličen i dvodnevni trening kamp na kojem će biti odrađeno ukupno 4 treninga, a održat će se 15. i 16.10. u dvorani judo kluba "Borsa".

Na kampu će sudjelovati oko 40 judo klubova iz 16 zemalja. Judo klub "Borsa" jedan je najuspješnijih sportskih kolektiva grada Mostara, a ovaj grandiozni sportski događaj je samo dokaz i potvrda kontuniranog kvalitetetnog rada kluba u posljednih deset godina.

Osim, što je "Borsa Open" jedan od najznačajnijih sportskih događaja grada Mostara, smatra se jednim od najjačih judo turnira za djecu na prostoru Jugoistočne Europe,a ukrašava ga i epitet jednog najvećih turističkih potencijala HNŽ-a.

Organizatori posebno ističu kako se kvantiteta podiže i u odazivu samih klubova i iz onih zemalja poput Slovenije i Poljske iz kojih je na prošlogodišnjem izdanju nastupao samo jedan ili dva kluba dok je ove godine već prijavljeno 13 judo klubova iz spomenutih država.

S obzirom da se manifestacija ove godine odvija 6 dana organizatori navode kako će moći priuštiti još veću kvalitetu organizacije i provedbe predviđenih programa. 12.10. je predviđen za dolazak ekipa, 13. i 14. su na rasporedu borbe, a 15. i 16. su treninzi, dok je 17.10. je odlazak ekipa.