FOTO/VIDEO  Južnoafrička republika, Uzbekistan, Libija i Alžir nove države na Borsa Open-u

borsa open

Najveća sportska manifestacija Bosne i Hercegovine “Borsa Open” bit će upriličena 09. i 10. studenog, a nakon natjecanja bit će održan i dvodnevni međunarodni trening kamp.

Manifestacija će biti održana u organizaciji judo kluba “Borsa” Mostar, a ovo će biti jubilarno deseto izdanje ovog sportskog događaja.

Do sada su prijavljeni natjecatelji iz 32 države, s područja gotovo cijelog svijeta, a najudaljenija zemlja sudionica ove godine bit će Južnoafrička republika. Povodom manifestacije doputovat će još neke nove države koje do sada nisu bili gosti Borsa Open-a, a to su Alžir, Libija i Uzebkistan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na samom natjecanju nastupit će oko 1100 natjecatelja, a uz trenere, klupsko osoblje i rodbinsku pratnju u Grad Mostar doputovat će preko 1500 osoba iz 32 države koje će na području Grada Mostara i Bosne i Hercegovine boraviti do 5 dana. Po svojim karakteristikama Borsa Open se smatra i jednim od najvećih turističkih potencijala Hercegovačko-neretvanske županije i Grada Mostara.

Natjecatelji i klubovi koji će posjetiti grad Mostar povodom Borsa Open-a dolaze iz Alžira, Albanije, Austrije, Bjelorusije, Belgije, Bugarske, Hrvatske, Češke, Francuske, Grčke, Nizozemske, Italije, Velike Britanije, Kosova, Latvije, Litvanije, Makedonije, Mađarske, Moldavije, Crne Gore, Poljske, Rumunjske, Rusije, Srbije, Slovačke, Slovenije, Švedske, Turske, Ukrajine, Libije, Uzbekistana, Južnoafričke republike i klubovi domaćini iz Bosne i Hercegovine.