Jure Zovko član mostarske Borse viceprvak na Balkanskom judo prvenstvu U15 u Turskoj

Najbolji uspijeh napravio je Jure Zovko koji je osvojio 2. mjesto u kategoriji do 46 kg.

Jure Zovko okitio se srebrenom medljom, a u 1. kolu Jure je slavio pobjedu nad predstavnikom Crne Gore Vukom Vukičevićem. U drugoj borbi Jure je bio bolji od predstavnika Rumunjske Octaviana Cechea. U polufinalnoj borbi Jure je pobijedio predstavnika Srbije Darku Rodina da bi u finalu Jure poražen od predstavnika Rumunjske Lehala Orbana.

U kategoriji -50 kg predstavnik BiH i član Borse Jozo Zovko u 1. kolu ispao je od predstavnika Turske Oguzhana Yilmanaa, a član Borse Karlo Tomas poražen je u prvoj borbi od predstavnika Srbije Vlaovića u kategoriji -55 kg.

U kategoriji do 40 kg za žene članica mostarske Borse Mariju Zeleniku je u prvoj borbi poražena od predstavnice Turske Tugce Beder, dok je u prvoj repesaž borbi pobijedila predstavnicu Grčke Athanaziju Tzioti. U drugoj borbi od Marije je bila bolja predstavnica Rumunjske Patricia Daria Toiu, te je Marija završila na 7. mjestu.

U kategoriji -44 kg nastupila je Mia Maksumić. Mia je u prvoj borbi bila bolja od predstavnice Grčke Athanasie Zariopi da bi u drugom kolu članica Borse bila bolja od predstavnice Bugarske Neli Geshava. U narednoj borbi Mia je poražena od predstavnice Srbije Andreje Stojadinov, dok je u repesaž borbi Mia poražena od predstavnice Rumunjeske Georgiane Ionite te ostala bez medalja i morala se zaovoljiti 5. mjestom na prvenstvu.

U kategoriji +63 kg kod žena nastupila je članica mostarske Borse Josipa Bošković koja je u prvoj borbi svladala predstavnicu Bugarske Leman Gichmen, da bi u narednom kolu bila poražena od predstavnice Rumunjske Diane Tomut-Popa. U repesažnoj borbi Josipa je poražena od predstavnice Rumunjske Nicolete Veghea te je ostala bez medalje, te se morala zadovoljiti 5. mjestom.

Jure Zovko osvojiviši srebrenu medalju donio je 14 medalju sa Balkanskog prvenstva. Naime, do sada Mostar barem što se tiče medalja sa ovih prvenstava broji 14 medalja i sve su do sada osvojili članovi Judo kluba Borsa.

Hercegovina.info