FOTO  Judo sekcija mostarske Borse iz Vojna/Bijelog Polja osvojila do sada 139 medalja

judo vojno
Ovih dana traju pripreme za jedan od najvećih judo turnira u ovom dijelu Europe Borsa Open na kojem će ove godine sudjelovati preko 16 država. Trenutno u ovome klubu traje i upis u školu juda, a Borsa se može pohvaliti i veći brojem sekcija koje rade u sklopu Borse. Jedna od tih sekcija je i sekcija Borse u Vojnu, odnosno Bijelom Polju koju od 2011, godine sa dosta uspjeha vodi trener Leo Zovko.

Ova sekcija sa svojim treninzima koje održava u Područnoj školi Vojno kreće već od ponedjeljka 28.09., a treninzi se održavaju dva puta tjedno ponedjeljkom i srijedom u vremenu od 19.00 do 20:00 sati. Ovih dana traje i upis u ovu sekciju, a već je održana i prezentacija juda u Područnoj školi Vojno učenicima od 1 do 5 razreda.

Zanimljivo da je kroz ovu sekciju do sada prošlo preko 60 mladih judista koji su osvojili i veliki broj medalja kako u BiH tako i u inozemstvu. Također dva člana ove sekciju Ana Marić i Josip Milišić prošle godine bili su i članovi mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine te nastupali na Balkanskom prvenstvu.

Zlatne medalje osvajali su:
- Ana Marić 5X
- Ivana Šunjić 4X
- Sandro Zovko 3X
- Marko Radić
- Davor Sakić
- Ivan Golemac
- Andrijana Aničić
- Tino Šutalo
- Josip Milišić
- Danijel Šutalo

Srebrene medalje osvajali su:
- Ana Marić 8X
- Marko Radić 6X
- Ivana Šunjić 6X
- Tino Šutalo 5X
- Ivan Golemac 4X
- Katarina Šutalo 2X
- Andrijana Aničić 2X
- Josip Milišić 2X
- Lucija Džono
- Božo Šunjić
- Jure Šunjić
- Danijel Šutalo

Brončane medalje osvajali su:
- Marko Radić 16X
- Ivana Šunjić 13X
- Davor Sakić 6X
- Tino Šutalo 6X
- Ana Marić 5X
- Ivan Golemac 5X
- Katarina Šutalo 5X
- Jure Šunjić 5X
- Hrvoje Radić 4X
- Božo Šunjić 2X
- Josipa Križanac 2X
- Patrik Paponja 2X
- Andrijana Aničić 2X
- Josip Milišić 2X
- Danijel Šutalo 2X
- Gabrijela Vukoja 2X
- Lucija Džono
- Karlo Primorac

Zanimljiv podatak je da je pet članova ovoga kluba svoje medalje osvajali na službenim državnim prvenstvima i to: Ana Marić i Josip Milišić (viceprvaci države) i Marko Radić, Katarina Šutalo i Ivana Šunjić 2X juniorke i starije djevojčice (3. mjesta u BiH).

Kao što možete vidjeti ova sekcija Borse osvojila je čak 139 medalja, a od toga 19 zlatnih, 39 srebrenih i 81 brončanih medalja. Ove medalje osvajane su u četiri države Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini, a sve informacije o treninzima i upisu možete dobiti na kontakt telefon 063/313-258.