FOTO  Judo klubu Hercegovac 6 medalja i 3 pehara sa Državnog prvenstva BiH

... “Vitez ” iz Viteza koji je bio tehnički organizator turnira.  Na prvenstvu je nastupilo je oko 500 natjecatelja iz cijele Bosne i Hercegovine.

Judo Klub Hercegovac je imao svojih 11 predstavnika, a treneri koji su razradili taktiku i doveli natjecatelje do postolja, bili su Majo Ćeško i Marko Zrimšek.

Natjecatelji „Hercegovca" su se okitili sa šest sjajnih odličja i to sa 2 zlatne medalje, 3 srebrene i 1 brončana. Pored medalja ovaj klub je još osvojio i tri pehara, dva za pojedinačne šampione države i jedan za najuspiješniju ekipu dječaka na prvenstvu BiH.

Šampioni BiH:

Domagoj Puši, plus Pehar za najboljeg natjecatelja-34 kg,
David Pušić, plus Pehar za najboljeg natjecatelja-38 kg,

Vicešampioni BiH:

Anđela Jurić -40 kg
Ante Galić -50 kg
Danica Jurić -63 kg

Brončanom medaljom, zlatnog sjaja okitila se Vesna Vukoja u kategoriji -57 kg koja je izgubila od finalistice i aktualne prvakinje BiH.

Ostalih 5 predstavnika su također bili jako blizu pobjedničkog postolja, Ivana Zelenika, Andrea Ćorić, Sandra Sivrić, Zvonimir Smiljanić i Mile Brkić, ali su u borbi za medalju nažalost izgubili i plasirali se na 4 i 5 mjesto u BiH, što svakako nije mala stvar.

"Natjecanje je bilo dosta jako, konkurencija prevelika. Zadovoljni smo nastupom naših članova jer smo osim medalja dobili i nagradu za najbolju ekipu dječaka na prvenstvu države što je odličan uspjeh kada vidimo da je na turniru sudjelovalo preko 40 klubova iz cijele Bosne i Hercegovine", istaknuli su iz mostarskog judo kluba.