FOTO  Judo klub Hercegovac Mostar najbolja ekipa na turniru u Srbiji

Judo klub Hercegovac

Proteklog vikenda održan je međunarodni Judo turnir „Trofej Beočina“ u organizaciji Judo kluba Cement Beočin. Na turniru je sudjelovalo blizu 500 judaša te 50 ekipa iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Rumunjske, Bugarske, Grčke i Slovenije.

Hercegovac se predstavio sa svojom ekipom dječaka i djevojčica do 13 godina i ostvario još jedan jako kvalitetan rezultat na turniru koji slovi za jedan od  najjačih turnir u Srbiji kada su u pitanju mlađe dobne kategorije. Od 7 članova osvojenih je 5 medalja i to 3 zlata, jedno srebro i jedna bronca. Također Hercegovac je proglašen za najbolju žensku ekipu do 13 godina i za najbolju ekipu u ukupnom bodovanju kada je riječ o djeci do 13 godina.

Zlatne medalje osvojili su Lana Čović Stanić, Ivano Đinkić i Ivan Miličević, srebro ide Nini Grubišić Čabo a bronca Ivani Buntić. Dvije pobjede i dva poraza upisao je Mario Novak i tako bio peti a Luka Bubalo je slavio u jednoj i bio poražen u drugom meču.

Slijedećeg vikenda Hercegovac sudjeluje na europskom kupu za kadete u Sloveniji, a ekipa do 12 godina ide na jaki međunarodni Judo turnir u Frankfurtu.