FOTO  Judo klub Borsa iz Mostara vrši upis novih članova

judo vojno
Judo klub „Borsa" je najuspješniji sportski kolektiv grada Mostara. „Borsa" sa preko 250 svojih članova, godišnje, nastupi na oko 40 međunarodnih judo turnira širom Europe.

U grad Mostar donese u prosjeku preko 600 odličja godišnje, a oko 10 Borsaša je i prva postava reprezentacije BiH te u sklopu reprezentacije nastupaju na zvaničnim turnirima širom svijeta.

Judo klub „Borsa" godišnje „proizvede" prosječno 10 državnih prvaka, a samo u posljednje četiri godine natjecatelji Borse osvojili su čak 14 medalja sa balkanskih prvenstava u različitim uzrasnim kategorijama, sa čim se mogu pohvaliti samo rijetki klubovi na prostoru Balkana.

Cilj i svrha samog kluba je popularizacija judo sporta, kao i sporta općenito, odvajanje mladih sa ulice i od raznih poroka poput cigara, narkomanije, alkoholizma i kocke što u zadnje vrijeme sve više uzima «maha» kod mladih. Judo klub „Borsa" poznata je i po vrhunskim rezultatima njezinih natjecatelja, naime, Borsini natjecatelji osvajači su mnogobrojnih odličja širom Europe.

Imena trenera i stručne kvalifikacije: Željko Zadro (crni pojas V. dan), Viktor Zovko (crni pojas II. dan), Franjo Zadro (crni pojas I. dan), Leo Zovko (crni pojas I. dan), Tomislav Vučić i Miljenko Vidovic.

Petar Zadro član spomenutog kluba u grad Mostar uz mnogobrojna odličja donio je i prvu medalju što se tiče Europskih prvenstva u poslije ratnom razdoblju, te je ove godine bio srebreni na olimpijadi mladih u Utrechtu.

Sa djecom radi školovano osoblje, ukupno 7 trenera. Radi se u sekcijama, a glavni treninzi su u dvorani Judo kluba «Borsa» - jednoj od najopremljenijih judo dvorana u svijetu! Na ukupno 600m2 vrše se raznovrsne vježbe na trambolinama, sa pilates loptama, balans pločama i mnogobrojnim raznim rekvizitima potičući što opširniji razvoj funkcionalnih sposobnosti djece i učeći djecu judo tehnici, a samim time utječući na što bolju psihičku stabilnost djece, razvijajući ih pravilno da budu što kvalitetnije osobe u bliskoj budućnosti! - lokacija Mostar.

Sve informacije o upisu u Borsu možete dobiti na:

063/433-515

063/858-515

063/313-258