Judiskinja Aleksandra Samardžić: Kolekcionar medalja

... a dio treninga odrađuje u Banjaluci. Petnaestogodišnja Trebinjka je protekli vikend u Estoniji zauzela drugo mjesto na Prvenstvu Europe, a nastupila je u kategoriji do 70 kilograma, pišu nezavisne.com.

"Bilo je veoma teško. Pobijedila sam tri borbe, a izgubila sam u finalu od Francuskinje Mari-Ev Gaje. Pomalo sam razočarana, ali svjesna sam da je osvajanje srebra veliki rezultat", rekla je Samardžićeva.

Na plasman je uticala povreda i promjena kategorije.

"Sigurno je uticalo to što nisam trenirala neko vrijeme zbog povrede skočnog zgloba. Takođe nisam više u do 63 kilograma, a ta promjena je uticala da ne zauzmem željenu poziciju na rang-listi koja utiče na žrijeb, tako da sam imala malo teži raspored. Ipak, ne smijem biti nezadovoljna", istakla je uspješna sportistkinja.

Samardžićeva je sa sedam godina počela trenirati džudo i u svojoj kolekciji ima brojne medalje. Tu su, pored ostalih, srebro sa prošlogodišnjeg kadetskog Europskog prvenstva, zlato sa Europskog kupa, tri bronze i srebro sa europskih kupova, zlatne medalje sa prvenstava Balkana za kadete i juniore, bronza sa Prvenstva Balkana za seniore. Pred njom su dva velika natjecanja.

"Ovog ljeta ima dosta natjecanja. Prvo je Europski olimpijski festival mladih od 14. do 19. srpnja u Nizozemskoj, koji je po jačini slično Europskom prvenstvu. Kasnije me očekuje nastup na Svjetskom prvenstvu u Majamiju (od 8. do 11. kolovoza), najvećem natjecanju ove godine. Potrudit ću se da dam maksimum, a ako osvojim medalju, biće odlično", rekla je Samardžićeva.

Judistkinja Leotara trenutno je u Banjaluci na seminaru "Dani džudo sporta Banjaluka 2013 - džudo spaja" i priprema se za važna natjecanja.