FOTO  Judašima „Hercegovca“ 8 medalja te pehar za najbolju žensku ekipu turnira

Judo, Judo klub Hercegovac

Hercegovci su odmah nakon ždrijebanja izvukli najače protivnike te imali oštar start. I pored toga mladi judaši ovog kluba su osvojili ukupno 3 medalje zlata vrijedne na ovom veoma jakom turniru na kojem su nastupile 4 zemlje, Hrvatska, Bugarska, Bosna i Hercegovina te domaćin Srbija.

Osvajači medalja:
• Vesna Vukoja u kategoriji -57 kg (ml.pionirke) osvojila je drugo mjesto tj. srebrenu medalju sa dvije pobjede i jednim porazom u finalnoj borbi izgubivši od državne prvakinje Srbije Milice Milekić iz J.K.Zrenjanin.
• Srđan Ajvaz u kategoriji -55 kg (ml.pioniri ) također do finala došao pobjedama i to sve iponom te u finallnoj borbi izgubio od državnog prvaka Srbije Dušana Kalabića iz J.K. Cement te osvojio srebrenu medalju. Pored ovoga mora se naglasiti kako ovaj sportaš trenira tek godinu i pol, a već ima pregršt medalja i već je u samom vrhu u svom uzrastu
• Sandra Sivrić u kategoriji +63 kg (st.pionirke) sa jednom pobjedom i jednim porazom se uspjela popeti na pobjedničko postolje zauzevši treće mjesto tj. brončanu medalju.
Zvonimir Smiljanić u kategoriji -60 kg ( st.pioniri ) je imao izvrstan nastup ali i malo sportske sreće. Prvu borbu je dobio vicešampiona Srbije, dok je njegova druga borba u regularnom vremenu bila izjednačena, ali u prudužetku vremena (na zlatni bod) izgubio zbog kaznenog boda te tako ispao iz borbe za medalju.

U nedjelju, 13.10.2013. judaši ovog kluba koje je također predvodio trener Majo Ćeško su se uputili na još jedan turnir u Beograd, pod nazivom X Memorijalni judo turnir „Zoran Ristić" Ciga koji se održao u Hali sportova.
Hercegovci su bili u sjajnoj formi kako ističe njihov trener , svojim trudom i zalaganjem su pokazali kako mogu i bolje i više. Ukupno je osvojeno 5 medalja i 1 pehar.

Osvajači medalja:

• Sandra Sivrić u kategoriji +63 kg (st.pionirke) je superiorno nadvladala sve svoje protivnice i osvojila zlatnu medalju.
• Vesna Vukoja u kategoriji -57 kg iako 2001.g. je sve borbe radila sa starijim protivnicama 2000. i 1999.g. jer je tako određeno samom organizacijom turnira, ali samo za pionirke. I pored toga Vesna je sjajnim nastupom pobijedila sve svoje protivnice i osvojila zlatnu medalju.
• Zvonimir Smiljanić u kategoriji -60 kg (st.pioniri) je također sve borbe do finala odlično odradio, a u borbi za zlatnu medalju izgubio od predstavnika iz J.K.Dinamo iz Pančeva i osvojio srbrenu medalju.
• Srđan Ajvaz u kategoriji -55 kg (ml.pioniri) sa dvije pobjede i jednim porazom osvojio brončanu medalju. Također izvrstan nastup.
• Ivana Zelenika u kategoriji -44 kg (st.pionirke) sa jednom pobjedom i jednim porazom zauzela treće mjesto te osvojila brončanu medalju.
Andrea Ćorić nije imala sportske sreće u svojoj kategoriji jer je na oba turnira u prvoj borbi dočekala njena imenjakinja iz Beočina, sjajna Andrea Stojadinov i u oba susreta pobjedila. Na kraju je Andre Ćorić zauzela četvrto mjesto.
Mora se naglasiti kako je ženska ekipa „Hercegovca" u ukupnom plasmanu osvojila pehar za najbolju i najuspiješniju ekipu turnira u Beogradu.