FOTO  Judašima Hercegovca 20 medalja i 2 pehara ovaj vikend

Judo klub Hercegovac u Nikšiću

... judo kluba „Akademik“ Nikšić mostarski klub je poslao ekipu mlađih i starijih poletaraca i u konkurenciji od oko 350 natjecatelja osvojio 9 medalja. Od ovih 9 medalja 3 su zlatne, 3 srebrene i 3 brončane medalje.

Zlata: Ivano Đinkić, Nina Grubišić Čabo, Morana Kovač; Srebra: Ivan Miličević, Ina Ravlić, Gabriela Raič; Bronce: Laura Bošnjak, Rino Vrljić, Ante Spajić.

Drugi turnir na kojemu je Hercegovac sudjelovao je bio „Laktaši Open" u organizaciji judo kluba Laktaši koji je okupio preko 500 natjecatelja. Na ovaj turnir Hercegovac je poslao mahom žensku ekipu i to djevojčica do 12 godina (mlađe pionirke). Inače ovaj turnir je jedan od najjačih na ovim prostorima a „Hercegovac" je osvojio čak 2 pehara. Pehar je osvojen u uzrastu mlađe pionirke a za Hercegovac su nastupile: Nina Artuković, Andrea Lončar (zlatne medalje), Lana Artuković i Lana Gačić (srebrene medalje) i Anja Marić (brončana medalja).

Hercegovac je pehar osvojio i u konkurenciji starijih pionirki i to sa ekipom mlađih pionirki koje su nastupale i u uzrastu starijih od sebe. Zlatna medalja (Nina Artuković), srebrena medalja (Lana Artuković), brončane medalje (Anja Marić, Andrea Lončar, Lana Gačić).

Osim ovih medalja za „Hercegovac" je osvojena još jedna medalja. U konkurenciji juniorki brončanu medalju je osvojila Danica Jurić.

Za Hercegovac ovo je odličan pokazatelj dobre forme pred državno prvenstvo judo saveza Herceg-Bosne koje se održava slijedeći vikend u Novoj Biloj. Taj turnir je ujedno i kvalifikacijski turnir za državno prvenstvo BiH pa zato spada u jedan od najvažnijih turnira u godini.

„Zadovoljni smo rezultatima ostvarenim na ova dva turnira i formom općenito ali smo svjesni da nas pravi posao čeka u idućem natjecateljskom periodu budući da nas imamo kvalifikacijske i državne turnire, no svejedno vjerujemo kako ćemo i tu potvrditi kakvu kvalitetu trenutno imamo", rekli su nam iz Hercegovca.

Inače dosad je „Hercegovac" u 2015-oj sudjelovao na 6 međunarodnih turnira u 3 zemlje i osvojio 83 medalje i 6 ekipnih pehara.