FOTO  Judašima Borse sedam odličja iz Sarajeva

Organizator turnira je Judo klub Željezničar iz Sarajeva, a natjecanje je održano u Sportskoj dvorani "Ramiz Salčin" u sarajevskom naselju Mojmilo. Uz natjecateljhe iz Bosne i Hercegovine na turniru su se natjecali i natjecatelji iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Mađarske. Natjecalo se više od 400 natjecatelja.

Pravo nastupa na ovom dosta jakom judo kupu su imali judaši mlađi od 2003. godišta, pa sve do juniora, a judo klub Borsu je predstavljalo 20 natjecatelja.

Odličja za JK Borsu su osvojili:

I. mjesto (Monika Zadro i Ivan Marjanović),

II. mjesto (Vedran Marić i Antonija Jozeljić),

III. mjesto (Antonio Zovko, Ivan Jozeljić i Mario Jozeljić) .

Na kraju moramo istaknuti zamjerku organizatoru turnira kojem se očito potkrala velika greška jer je nakon povrede mladog judaša Borse Ivana Marjanovića njegovu zlatnu medalju uzela navodno nn osoba.

Tri odličja mladim judistima Borse i u Splitu

Osim natjecanja u Sarajevu nekoliko judaša Borse nastupilo je i na Međunarodnom natjecanju "Sv. Duje" u Splitu. U Splitu je nastupilo oko 300 natjecatelja iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Borsu je predstavljalo nekoliko natjecatelja, a vrijedi istaknuti da su se zlatnim odličjima okitili Karlo Tomas, Jozo Zovko i Jure Zovko, dok je Darijan Faletar zauzeo 5. mjesto.

Trener Viktor Zovko, Leo Zovko i Darko Zelenika su zadovoljni ostvarenim rezultatima, tim prije da je i nekim članovima Borse ovo bilo prvo natjecanje, naglašavaju iz Judo kluba Borsa.

Hercegovina.info