FOTO  Judaši mostarske Borse na judo kampu u Kaštel Sućurcu

borsa

Treninzi su provođeni 4 puta u danu, u dvije uzrasne skupine (mlađi i stariji), te za svaku pojedinu skupinu po 2 treninga dnevno, a najveći naglasak je bio na borbama. Uz kvalitetne treninge mladi sportaši ovaj su kamp iskoristili za predivno druženje, te međusobno širenje poznanstava.

Slijedeći judo kamp međusobno povezanih prijateljskih judo klubova iz susjednih zemalja bit će organiziran u gradu na Neretvi pod organizacijom judo kluba "Borsa" iz Mostara, s početkom 23. siječnja 2016. godine.

Važno je spomenuti brojke koje opisuju Borsinu proteklu 2015. godinu koje uvelike govore o kvaliteti kolektiva, rada u njemu, te same organizacije kluba: 

U 2015. godini JK Borsa broji 11 zlata sa državnih prvenstava, 18 srebrenih i 28 brončanih odličja. Također broji 2 zlatne medalje sa balkanskih prvenstava za juniore i seniore, te medalje sa Europskih kupova za juniore. 14. puta ove godine judo klub "Borsa" proglašen je najboljim klubom na turniru u sveukupnom poretku ili u pojedinačnim uzrasnim skupinama.

Džudaši mostarske Borse nastup su u 2015. godini zabilježili ukupno na 57 turnira u 16 različitih zemalja, od kojih je 3 puta na Europskom prvenstvu ( U18, U21, U23), 6 puta na Europskim kupovima, 2 puta na Svijetskim prvenstvima (U18, U21), 4 puta na Balkanskim prvenstvima, 4 puta na Državnim prvenstvima,a tu su također nastupi i na 38 međunarodnih judo turnira širom Europe, na kojim su natjecatelji Borse osvojili ukupno 573 odličja.

Jk Borsa je osvojio i pet pehara na državnim prvenstvima za najbolji klub od ukupno 12 mogućih za 12 uzrasnih kategorija što je čak 40% titula za najbolji klub u BiH u određenim uzrasnim kategorijama - u konkurenciji od 70 klubova, koliko ih i broji judo savez BiH, te je na taj način najuspješniji judo klub u državi u sveukupnom poretku od najmlađih do seniora kada su u pitanju državna prvenstva. U 2015. godini jk Borsa je imao 15 natjecatelja koji su nastupali u reprezentaciji BiH što je također rekordan broj.