FOTO  Judaši „Hercegovca“ zadovoljni odlaze na zasluženi odmor

judo hercegovac

... natjecanja  za 2013. godinu. Treneri ovog kluba, Majo Ćeško, Marko Zrimšek i Mile Brkić su zbrojili sve rezultate u protekloj godini, čime su došli do zaključka kako su  judaši  „Hercegovca“  osvojili ukupno 319 medalja i 20 pehara, što je za veliku pohvalu kako za ovaj klub tako i za sportski savez grada Mostara i sam Grad Mostar.

Sjajni rezultati i u Vitezu

Proteklog vikenda judaši ovog kluba su nastupali na 7. Judo Kup-u Viteza na kojem je sudjelovalo 33 kluba i 235 natjecatelja iz Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Trener kluba, Majo Ćeško je na ovaj turnir poveo samo pet natjecatelja, a njih četvero se okitilo sjajnim odličjima. Ukupno je osvojeno 7 medalja.

Vesna Vukoja do 57 kg (2001/2002.g.) i Srđan Ajvaz do 55 kg(2001/2002.g.) su ponovno i na ovom turniru u svom uzrastu bili bez premca. Sve borbe su kratko trajale i završile ippon-om. Također ističemo kako su Vesna i Srđan nastupali i u starijem uzrastu (2000/1999.g.) te i tu osvojili brončanu medalju sa četiri dobivene i jednom izgubljenom borbom.

Vesna Vukoja je izgubili od Balkanske prvakinje za 2013.g., Anđele Samardžić uzrast 1999.g. i to na kazneni bod u produžetku regularne borbe. (zlatni bod). Srđan Ajvaz je također izgubio od prvaka R. Hrvatske, člana J.K. Mladost iz Osijeka u kategoriji do 55 kg uzrasta 2000.g.

Andrea Ćorić je u svom uzrastu u kategoriji -48 kg osvojila treće mjesto izgubivši u borbi za ulazak u finale od predstavnice iz J.K. Famos, Istočno Sarajevo.

Ante Galić u kategoriji do 60kg za uzrast 1999.g. je sve borbe dobio na izvrsne judo tehnike i time došao do finala te u finalnoj borbi izgubio od predstavnika iz J.K. Famos, Istočno Sarajevo te osvojio drugo mjesto. Potom je nastupio i za starije uzraste 1996,97,98.god. te i tu pokazao da se može nositi sa starijim i jačim borcima što je i pokazao za četiri dobivene borbe i jednom izgubljenom i osvojivši treće mjesto.

Kako bi ovaj rezultat bio još i bolji govori i podatak da je J.K.Hercegovac iz Mostara sa samo četiri svoja predstavnika i osvojenih sedam medalja, od 33 kluba zauzeo 10 mjesto po broju bodova.