FOTO  JK „Neretva“ sjajna na dva međunarodna turnira

Judo klub Neretva

Turnir se održao u Srbiji, točnije gradu Pančevu, pod nazivom VIII Trofej grada Pančeva gdje su nastupili judaši  iz 47 klubova iz 6 zemalja (Hrvatska, Mađarska, BiH, Crna Gora, Rumunija i Srbija). Ukupno je sudjelovalo oko 500 natjecatelja. Organizacija samog turnira je bila fantastična, kao i gostoprimstvo koje nam je priredio domaćin, JK „Dinamo“.

JK „Neretva" iz Mostara je imala sedam svojih predstavnika, a osvojeno je pet medalja, 1 zlatna, 2 srebrene i 2 brončane. Čitav tim JK „Neretve" treba pohvaliti na sjajnim borbama u tako jakoj konkurenciji.

Zlatnom medaljom se okitila Vesna Vukoja, st.pionirka +63 kg, pobijedivši sve četiri protivnice iz Srbije, Rumunije i Mađarske sa maksimalnim brojem bodova.
Srebrenom medaljom se okitio Ante Galić, kadet -60 kg koji je također dobio 3 borbe sa maksimalnim brojem bodova, te u finalnoj borbi izgubio na samo jedan kazneni bod. Također, isti broj pobjeda je imao i naš Karlo Križanac, poletarac -46 kg, te jedan poraz u finalu i tako osvojio srebrenu medalju.

Brončanom medaljom su se okitili Samuel Matijević, kadet -73 kg i Sandra Sivrić, kadetkinja +70 kg.

Bez medalje ovaj put su ostali Srđan Ajvaz, st.pionir -60 kg i Stjepan Salmanić, poletarac -34 kg sa jednom pobjedom i jednim porazom nakon kojeg više nisu imali pravo nastupa.

Ovom prilikom se zahvaljujemo trgovačko-uslužnom poduzeću Guma M, koji su nam i ovom prilikom izašli u susret i pomogli da odemo na ovako jak turnir u Srbiju.

U nedjelju, 29.03.2015. godine drugi dio ekipe JK „Neretve" nastupio je na Kup-u Nikšića, u organizaciji JK Akademik iz Nikšića. Na turniru je sudjelovalo oko 350 natjecatelja iz 5 zemalja (Hrvatske, Srbije, BiH, Albanije i Crne Gore). Osvojene su 3 medalje, od toga 2 zlatne i 1 srebrena.

Zlatom su se okitila naša dva sjajna natjecatelja Hana Benca, juniorka -78 kg i Ivan Jurić, junior -66 kg, a srebrenom medaljom se okitio naš jedini seniorski predstavnik na ovom turniru, Andreo Glas u kategoriji -100 kg, kojem je ovo ujedno i prvi nastup nakon 5 godina pauze a napravljen je izvrstan rezultat.

Svim natjecateljima „Neretve" čestitamo na sjajnim rezultatima, a sad nas čekaju nastupi na republičkom (kvalifikacijskom) i državnom prvenstvu BiH.