FOTO  JK Neretva: Opet sjajan nastup u Splitu

jk neretva
Iako klub sa jako lošim uvjetima za rad, oni se bore da održe svoj status u gradu i državi. U 2019.godini uspjeli su osvojiti 8 državnih medalja, od čega su i ove godine iznjedrili tri prvaka, jednog viceprvaka i četiri brončane medalje sa prvenstva BiH.
Podsjetimo još jednom, kako je JK Neretva imao pet predstavnika za balkansko prvenstvo i ostvario najbolji uspjeh u BiH u tome uzrastu, rezultatom Hrvoja Knezovića koji je postao viceprvak Balkana, a kasnije i najuspješniji mlađi kadet grada Mostara.

Proteklog vikenda Neretva je nastupila na 29. Kupu Jadrana, koji važi za jedan od najjačih turnira u R. Hrvatskoj. Na ovaj turnir poveli su 5 svojih članova i uspjeli se okititi sa 6 sjajnih odličja. Konkurencija im je bila veoma jaka, ali oni su kao i svaki put došli do pobjedničkih postolja.

Na Kupu Jadrana nastupilo je preko 550 natjecatelja iz 55 klubova Europe, Afrike i Azije. Zemlje sudionice bile su: SRB, SLO, AUT, GER, SWE, RSA, UKR, POL, BiH, MNE, SVK, CZE, BUL, ROU, MKD, ISR.

Mostarska Neretva uspjela je osvojiti 2 zlatne, 1 srebrenu i 3 brončane medalje.

Zlatne medalje osvojili su:
Josip Previšić -73 kg (U16)
Helena Čule -70 kg (U18)

Srebrenu medalju osvojio je:
Josip Previšić -73 kg (U18)

Brončane medalje osvojili su:
Domagoj Jozeljić -66 kg (U16)
Helena Čule -70 kg (U16)
Antonija Jozeljić -63 kg (SEN)

Ostalo je još da sudjeluju na EU Kupu za juniore u Sarajevu sa tri člana, Ivan Marijanović, Antonija Jozeljić i Srđan Ajvaz te nastup na dva Balkanska prvenstva na koja su se plasirali mlađi članovi i da pokušaju ostvariti što bolji rezultat.

Ove godine na balkansko prvenstvo za djecu do 13 godina u Temišvaru plasirali su se Rino Vrljić, Korina Džidić i Martina Rogić koje, te na balkansko prvenstvo za kadete u Budvi gdje se plasirala Helena Čule postavši prvakinja BiH.