FOTO  JK Neretva: Ajvaz ponovno briljirao

judo klub neretva, Podgorica
..."Mladost Open 2015" u Podgorici, Crna Gora. Turnir je održan u sportskoj dvorani gimnazije " Slobodan Skerović", a okupio je oko 500 natjecatelja iz 35 klubova i 3 zemalje, Bosne i Hercegovine, Albanije, Crne Gore. Organizator turnira je bio JK "Mladost" Podgorica.
Judaši "Neretve" su opet bili sjajni, osvojivši 9 medalja od ukupno 10 natjecatelja. Osvojne su 3 zlatne, 2 srebrene i 4 brončane medalje.
Naš sjajni Srđan Ajvaz 2001.god. -66 kg je bio najblistaviji na ovom turniru. Pored toga što je dugo bio odsutan zbog ozljede, vratio se trenizima još spremniji i željan pobjeda. Tako je i na ovom natjecanju pokazao da se vratio među najbolje, pobjedivši sve protivnike koji su mu dolazili, te se popeo na pobjedničko postolje i preuzeo najsajnije odličje. Ponovno je dokazao kako je u samom vrhu judo sporta za svoj uzrast u regionu.
Ostali predstavnici JK Neretve su bili također briljantni, a to su Ivan Jurić, kadet -66 kg i Hana Benca, juniorka -78 kg koji osvojili zlatne medalje u svojim kategorijama. Srebrenim medaljama su se okitili Karlo Križanac, poletarac -46 kg i Hrvoje Knezović, ml.poletarac -46 kg.. Brončane medalje su osvojili, Andrea Ćorić, kadetkinja -63 kg i naše mlade nade Stjepan Salmanić, poletarac -38 kg i Korina Džidić, ml.poletarka -28 kg kojoj je ovo ujedno i prvi nastup, a do zlatne medalje nije došla samo zbog nedovoljnog iskustva, a mora se naglasiti da je bila sjajna. Brončanom medaljom se još okitio i naš Mateo Puljić, junior -73 kg, pobjedama je došao skoro do finala, ali zaustavljen je pogrešnom odlukom i voljom sudije.
Jedini predstavnik koji se nije okitio medaljom ovaj put je naš Samuel Matijević, kadet -73 kg, sa samo jednom pobjedom i dva poraza, zavrsio na 7 mjestu u svojoj kategoriji.