FOTO  JK Neretva: 3 zlatne i 1 srebrena medalja iz Sarajeva

judo klub neretva, Sarajevo
Turnir je održan u KSC "Ilidža" u Sarajevu, aokupio je 500 natjecatelja iz preko 45 klubova iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Ovo natjecanje se inače organizira u suradnji s Ambasadom Japana u Bosni i Hercegovini već 15 godina. Na ceremoniji Svečanog otvaranja prisustvovao je i ambasador Japana u BiH Kazuya Ogawa.
Natjecatelji JK "Neretva" iz Mostara su imali svoja 4 predstavnika, a osvojene su 4 medalje.
Najsjajnije odličje ovoga puta su ponijeli, mlada nada "Neretve", Korina Džidić (U10) do 28 kg koja je osim u svom uzarstu osvojila zlatnu medalju i u starijem uzrastu (U12) u istoj kategoriji te Ante Galić, kadet do 66 kg koji je također sve svoje borbe pobjeđivao bez velikog truda I tako se popeo na najviše pobjedničko postolje. Srebrenom medaljom se okitio Samuel Matijević, kadet do 81 kg koji je do finala sve borbe dobijao na čiste ippon-e, a u finalu na ippon izgubio od predstavnika JK Beočina iz Srbije. Karlo Križanac (U12) +42 kg je imao ukupno 3 borbe. Imao je dvije sjajne pobjede nad predstavnicima, BiH i Srbije , a treću borbu je izgubio od predstavnika JK Mostar, Adnana Demirovića te više nije imao pravo na borbe. U ukupnom poretku u ovoj kategoriji Križanac je zauzeo 5 mjesto.

Osim ovog natjecanja ujedno je održano i državno prvenstvo BiH do 23 godine. JK Neretva je i tu imala svoja dva predstavnika, a to su Mateo Puljić i Ivan Bilić.
Bilić je imao dvije borbe koje je čitavo vrijeme vodio skoro do samog kraja, al nije bilo sreće da zadrži to vodstvo. Tako da je završio na 7 mjestu, sa samo 18 godina. Puljić je imao jednu borbu koju je izgubio tek u zadnjim sekundama natjecanja te više nije imao pravo na sljedeću borbu pošto je njegov prvi protivnik izgubio sljedeću borbu.