Ivona Ćavar u užem izboru za titulu najbolje sportašice

Ivona Ćavar
Ivona Ćavar

Nakon osvojene svjetske bronce 2016. godine u kojoj je postala najbolja sportistašica BiH, članica Sveučilišnog karate kluba Neretva i ove godine okitila se još jednom velikom medaljom.

Bh. šampionka je klasu potvrdila na seniorskom Europskom prvenstvu u Novom Sadu, gdje je u žestokoj konkurenciji osvojila brončano odličje.

Do novog podviga 23-godišnja reprezentativka BiH stigla je nakon što je u kategoriji do 68 kg izborila četiri pobjede.

Nakon poraza od Irine Zarecke iz Azerbejdžana, uslijedile su pobjede nad predstavnicama Slovenije, Švedske, Slovačke i na kraju Makedonke Anhele Majsovske, koja joj je i osigurala dolazak na postolje, pišu Nezavisne novine.

Ove godine nosila je zastavu BiH na Mediteranskim igrama u Taragoni, a sudjelovala je i na Svjetskom prvenstvu u Madridu. Osvojila je novu titulu prvaka BiH, a vrijedi istaknuti i sjajno peto mjesto na turniru elitne Premijer lige u Roterdamu.

Svi ovi rezultati Ivonu Ćavar su odveli u najužu konkurenciji za nagradu za najbolju sportašicu 2018. u BiH.

Svečana manifestacija 18. Izbora najboljeg sportaša BiH u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH bit će održana 17. prosinca u Kongresnoj dvorani hotela "Holiday" u Sarajevu sa početkom u 20 sati, uz izravan prijenos na BHT 1. Pokrovitelj najrelevantnijeg izbora ovakve vrste u našoj zemlji je Predsjedništvo BiH.

Predsjednik stručnog žirija je Mirza Teletović, a partner Izbora je Olimpijski komitet BiH, krovna bh. sportska institucija. Snažnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.