Ivan Jozeljić: Osvajanjem balkanske medalje odužiti ću se svom treneru

Ivan Jozeljic

... najveći broj njihovih mladih članova predstavljati će BiH na mnogim europskim natjecanjima ove godine. Jedan od ovogodišnjih prvaka koji stiže iz redova ovoga mostarskog kluba je i Ivan Jozeljić.

- Možete li čitateljima našeg portala reci nešto ukratko o sebi?
Zovem se Ivan Jozeljić i učenik sam prve osnovne škole u Širokom Brijegu.

- Kad ste se počeli baviti judo sportom?
Judo sportom sam se počeo baviti 2007 odnosno od svoje šeste godine počeo sam u Judo klubu Široki Brijeg da bi ubrzo prešao u Judo klub Borsu gdje sam i napravio dobre rezultate.

- Možete li nam pobliže reći o vašim uspjesima na BiH judo borilištima?
Uspjesi na BiH borilištima su do sada jako dobri ovo je drugi put da sam prvak države isto tako imam i naslov vice prvaka BiH dok sam jednom bio i treći, a sto se tiče samih turnira u BiH većinu ako ne i sve sam osvajao medalje.

- Možete li nešto reći o uspjesima na međunarodnim borilištima ukoliko ih imate?
Što se tiče međunarodnih natjecanja ima lijepih rezultata kao npr .u Grazu sam dvije godine za redom bio prvak veoma jakog turnira u Frohlaintenu, u Češkoj sam bio dva druga mjesta u Njemačkoj točnije u Hallama bio prvi, u Kikindi sam isto tako dva puta bio prvi, u Italiji u Trevisu sam zauzeo treće mjesto, Bugarska isto treći, a što se tiče turnira u Hrvatskoj na raznoraznim kupovima bio sam prvi isto tako i u Crnoj Gori.

- Možete li izdvojiti nekoga tko vam je pomogao u dosadašnjoj karijeri?
Što se tiče toga najviše sam zahvalan treneru Željku Zadri koji je uložio mnogo truda da od nas napravi dobre sportaše tu su dakako i moji roditelji koji su daleko zaslužni za to sto sam do sada postigao jer njihov trud samim time sto me voze svakog dana iz Širokog Brijega u Mostar na treninge moram spomenuti prvu svoju trenericu Ivu Čović Stanić koja mi je pokazala prve moje korake u judu. Trener Željko Zadro je daleko najzaslužniji za sve imao je puno strpljenja sa nama moram spomenuti i trenere Tomislava Vučica i Franju Zadru i oni imaju svojih zasluga.

- Kakvi su vam budući planovi sto se tiče juda?
Prvi plan je nastaviti sa judo sportom sada se je najbitnije spremiti za Balkansko prvenstvo gdje ću dati sve od sebe da budem što bolji i da se ukoliko o svojim balkansku medalju time odužima svom treneru koji daje sve od sebe da na nas prenese svoje znanje.

- Kakav je Ivan izvan borilišta?
Pa kao i svako drugo dijete uživam u druženju sa prijateljima, igri i drugim stvarima. Za mene je Judo klub Borisa ne samo veliki sportski kolektiv nego smo svi postali kao jedna velika obitelj i veliki prijatelji nadam se da ce tako i ostati.

Izvor: Ju-do.info