FOTO/VIDEO  Vitalij Kličko svladao bahatog, ali hrabrog 'Del Boya' Chisoru i tako obranio naslov prvaka

Kličko je i dalje vlasnik pojasa svjetskog prvaka po verziji WBC zahvaljujući sudačkoj odluci koja je za osam glasova prevagnula na njegovu stranu, piše jutarnji list.

Sve je počelo "pljuckanjem" Chisore koji je pri sučeljavanju u ringu vodu koju je imao u ustima ispljunuo na Klička. Ukrajinac ponovno, kao ni nakon šamara za vrijeme vaganja, nije reagirao, te je ostao miran i u ringu pokazao da je daleko bolji boksač od "omalenog" Britanca.

Koliko god izgledalo da je Chisora napadao i prijetio, bio je daleko od pobjede. Primio je barem dvostruko više udaraca, a u svih 12 rundi zadao je tek nekoliko opasnijih. No, od svih boksača koji su se borili u posljednje vrijeme protiv braće Kličko Chisora je definitivno bio najbolji protivnik, ali i najprgaviji.

Čak je i nakon proglašenja pobjednika izgovorio nekoliko vrlo neprimjerenih riječi i Vitaliju i Vladimiru koji su sve to popratili smiješkom. Vladimir je nakon borbe želio čestitati suparničkom taboru kada su ga odjednom zaustavili Chisorini treneri i rekli mu da nije dobrodošao na tu stranu ringa.

Sve u svemu braća Kličko i dalje su neprikosnoveni prvaci teške kategorije po svim svjetskim boksačkim verzijama.

Iduća borba za naslov prvaka bit će za dva tjedna kada će u Düsseldorfu mlađi brat Vladimir braniti svoju titulu po trima verzijama (IBF, WBO i WBA) protiv francuskog teškaša Jean-Marca Mormecka.