FOTO  Hercegovac u Budimpešti zabilježio odličan nastup

Hercegovac u Budimpešti zabilježio odličan nastup
Na turniru je sudjelovalo preko 1600 natjecatelja iz 29 zemalja s 3 kontinenta. Sudjelovalo je preko 200 klubova i reprezentacija. Iz redova judo kluba Hercegovac najuspješnija bila je Nina Grubišić Čabo koja je osvojila srebrenu medalju, jedinu za Hercegovac ovog puta.
„Iako se s natjecanja vraćamo s jednom osvojenom medaljom ,srebrom naše Nine Grubišić Čabo, moramo istaći kako smo zadovoljni nastupom. U svakoj kategoriji u kojoj smo imali svog predstavnika bilo je preko 50 natjecatelja, u nekima čak i do 90. U tako brojnoj ali i kvalitetnoj konkurenciji naši natjecatelji su uspijevali proći i po 4 kola ali upravo radi ovakve brojnosti ni to nije bilo dovoljno da bi se došlo do medalje. Dvije stvari koje nas posebno vesele na definitivno najjačem natjecanju na kojemu smo do sada bili su činjenice da smo na kraju imali više pobjeda nego poraza i da su naši natjecatelji gubili tijesno borbe od osvajača medalja. Jedino što nam je nedostajalo je još koja medalja i bili bi smo u potpunosti zadovoljni ovim putovanjem. S pravom možemo reći kako smo na dobrom putu s ovom talentiranom generacijom i samo se možemo nadati kako ćemo ustrajati i nastaviti ovim putem i dalje i imati što više ovako kvalitetnih testova." rekli su iz Hercegovca
Pored Nine Grubišić Čabo koja je bila srebrena najuspješniji članovi Hercegovca na ovom natjecanju bili su Lana Čović Stanić koja je upisala 3 pobjede i na kraju bila peto mjesto, Ivano Đinkić i Luka Bubalo koji su ostvarili po 4 pobjede i na kraju bili sedmo mjesto i Mario Novak koji je upisao 3 pobjede. Po jednu pobjedu upisali su Domagoj Pušić, Petar Kožul, Martino Prce, Ivana Buntić i Ina Ravlić. U prvom kolu ispali su Lana Gačić i Filip Lončar.
Osim natjecanja Hercegovci su imali priliku i obići najznačajnije povijesne značajke Budimpešte i time upotpuniti ovo putovanje. Već slijedećeg vikenda Hercegovac će sudjelovati na Europskom Kupu u Sarajevu i na turniru za djecu u Splitu.