FOTO  Hercegovac osvojio 27 medalja i ekipni pehar u Berkovićima

judo hercegovac
Napomenimo kako su dva kluba koja su završila u ukupnom poretku ispred Hercegovca imala duplo više startova a bodovno su pobjegli samo 4, odnosno 10 bodova. Od ovih 27 medalja pola je zlatnih, odnosno 13, 7 je srebrenih i 7 brončanih. Mlade snage Hercegovca su još jednom pokazale nadmoć nad svojim vršnjacima i priredili su pravu malu prezentaciju juda gledateljima u dvorani i način na koji su završavali svoje borbe ne bi postidio ni mnogo starije judaše.

OSVAJAČI MEDALJA:
Zlata: (rođeni 2008 i 2007) Gabriela Raič, Lana Čović Stanić , Nina Grubišić Čabo, Ivano Đinkić, Antonio Arapović, Rino Vrljić, Ivan Miličević; (rođeni 2005 i 2006) Nikola Blažević; (rođeni 2003 i 2004) Nina Artuković, Lana Artuković, Lana Gačić; (rođeni 2002 i 2001) Lana Artuković (dupli start), Nina Artuković (dupli start)

Srebra: (rođeni 2008 i 2007) Dunja Blažević, Mario Novak, Luka Bubalo (rođeni 2006 i 2005) Ina Ravlić, Petra Mandlbaum, Morana Kovač, (kadeti rođeni 1998, '99, '00) Anđela Jurić (dupli start)

Bronce: (rođeni 2008 i 2007) Laura Bošnjak, Bruno Marić, Zvonimir Kukić; rođeni (2004 i 2003) Anja Marić; Rođeni (2002 i 2001) Anđela Jurić,Andrea Kovač, Lana Gačić;

Treneri sa ovom ekipom su bili Mile Brkić i Borna Grubišić koji su iznimno zadovoljni ne samo brojem osvojenih medalja nego i tehničkom dojmu koji su mali „Hercegovci" ostavljali na strunjači.

Isti taj vikend, točnije u nedjelju u Rumunjskoj u gradu Craiovi na balkanskom prvenstvu za kadete i kadetkinje nastupila je i članica Hercegovca Danica Jurić u sklopu reprezentacije BiH. Na žalost nakon poraza od predstavnice Rumunjske Delie Ciobnau Danica se morala oprostiti od daljnjeg natjecanja. Sa Danicom je išao i njen trener, član stručnog stožera BH judo reprezentacije Marko Zrimšek.

„Na balkansko prvenstvo sam krenula kao i na svaki drugi turnir, s ciljem da se vratim s odličjem tako da ovaj poraz nikako nije zadovoljavajući ni za mene ni za trenera. No iz ovog poraza sam naučila jako puno i stvarno me je ovaj nastup motivirao za daljnji rad. Iako mi je ovo tek drugi ovakav turnir i nemam mnogo iskustva s ovakvih nastupa neću i ne smijem tražiti izgovor u tom razlogu. Nakon jednodnevnog odmora već ćemo danas trener Zrimšek i ja detaljno analizirati snimku moje borbe, uvidjeti greške i raditi na ispravci. Slijedeće godine se definitivno vraćamo jači."

„Hercegovac" za 2 tjedna planira nastupiti na međunarodnom judo turniru „Kup Jadrana" u Splitu koji ove godine slavi jubilej 25 godina turnira, te ostati na judo kampu koji traje 3 dana. Na turniru se očekuje preko 15 zemalja sa 2 kontinenta tako da će to biti pravi ispit za Hercegovce.