Hercegovac najbolji BH predstavnik na memorijalu

Hercegovac najbolji BH predstavnik na memorijalu

Na turniru sudjelovalo je 35 ekipa iz 8 zemalja (HRV, BIH, CG, NED, SLO, ALB,SRB,ITA). Ukupno je sudjelovalo 465 judaša na natjecanju. Mostarski judo klub Hercegovac bio je najbolji BH predstavnik s 23 osvojene medalje od čega 9 zlata, 10 srebrenih i 4 brončane medalje. U ekipnom poretku Hercegovac je osvojio drugo mjesto u jakoj konkurenciji te se našao samo iza domaćina odnosno organizatora koji je ujedno bio i najbrojniji na ovom natjecanju. Trećeplasiranu ekipu Hercegovac je ostavio za 13 bodova, četvrtoplasiranu ekipu 22 boda a petoplasiranu 40 bodova.

„Na ovom natjecanju smo imali čak 71 ostvarenu pobjedu, te smo po bodovanju bili najbolja ekipa u 4 uzrasne kategorije, točnije dječaci U10 te djevojčice U14, mlađe kadetkinje U16 i kadetkinje U18. U kategoriji dječaka U10 se natjecalo i najviše natjecatelja na cijelom turniru a ta titula najboljih nas trenere najviše raduje. U ukupnom plasmanu uzeli smo drugo mjesto a bolji od nas bio je samo domaćina. Radili smo čak 19 finalnih borbi, a nekoliko od tih 19 je bilo i klupsko finale. Inače u ovoj godini smo do sada radili 92 finala, a ukupna ovogodišnja bilanca je 51 zlato, 41 srebro te 42 bronce, te smo 9 puta proglašavani među najboljim ekipama na turniru. Idući vikend nas očekuje državno prvenstvo za starije pionire i pionirke te juniore i juniorke. Osim što to natjecanje nosi i posebnu draž jer je ipak u pitanju državna titula ono je i izborno natjecanje za ulazak u reprezentaciju, te se nadamo kako bi mogli dati i još pokojeg reprezentativca", rekao je Mile Brkić jedan od trenera Hercegovca.

Osvajači medalja:
Zlata: Gabrijela Raič(U10), Lana Čović Stanić(U10), Mario Novak(U10)., Nina Artuković (U14),Lana Artuković (U16) Andrea Lončar (U14,U16 i U18), Ivano Đinkić (U10)
Srebra: Rino Vrljić (U10), Nika Zovko (U10 klupsko finale), Lana Čović Stanić (U12), Bojan Gačić (U10), Nina Artuković (U16 klupsko finale i U18), Lana Artuković (U14 klupsko finale), Anja Marić (U14), Mario Novak (U12), Danica Jurić (U18)
Bronce: Ina Ravlić (U12) Luka Bubalo (U10) Lana Gačić (U14), Lana Artuković (U18)
Treneri koji su vodili ekipu na ovaj turnir su Borna Grubišić i Mile Brkić.