FOTO  Hercegovac među najboljima i u Splitu

Judo klub Hercegovac, Split

Ovaj iznimno jaki turnir koji ima dugu tradiciju je ove godine okupio oko 600 natjecatelja iz 60-ak klubova iz čak 14 zemalja. Judo klub Hercegovac je bio opet iznimno uspješan osvojivši 24 medalje i ekipni pehar za treće mjesto. Od ove 24 medalje zlatnih je 7, srebrenih 10, a brončanih 7. Ovo je ujedno posljednji turnir za sezonu 2014/2015, koja je bila iznimno uspješna za JK Hercegovac. Naime u sezoni 14/15 Hercegovac je osvojio čak 331. medalju, odnosno 111 zlatnih, 94 srebrene i 126 bronci.

Osvajači medalja u Splitu:
ZLATA Gabriela Raič, Nina Grubišić Čabo, Mario Novak, Ivano Đinkić, Ivan Miličević, Lana Artuković i Andrea Lončar
SREBRA Nika Zovko, Dragan Paol Senkić, David Senkić, Ina Ravlić, Anđela Jurić, Lana Gačić, Ivan Miličević i Petra Mandlbaum, Danica Jurić (srebro i u konkurenciji starijih od sebe)
BRONCE Ante Spajić, David Filipović, Petar Zovko, Lana Čović Stanić, Nina Artuković (bronca i u konkurencijih starijih od sebe), Lana Gačić.

„Ova sezona je bila prekretnica u našem klubu i rezultati ove sezone su bili od iznimne važnosti. Trener Mile Brkić i ja kao i naš Upravni odbor smo zaista u ovoj sezoni uložili 110% svog napora kako bi klub skočio na rezultatskom i organizacijskom nivou ali nismo ni mogli zamisliti da ćemo za ovako relativno kratak period uspjeti napraviti ovakve rezultate. Brojke govore same za sebe ali mi postavljamo letvicu svake godine sve više i više pa tako već slijedeće sezone je u cilju podići brojnost za 50%, te osvojiti još više medalja s naglaskom na medalje sa državnog prvenstva. Iako smo svojim članovima dali ljetnu pauzu od treninga Upravni odbor kluba ne staje tako da je u cilju preko ljeta dodatno podići već respektabilne uvjete u kojima treniramo", rekao je jedan od trenera Marko Zrimšek.

Nakon borbi treneri su nagradili svoje članove tako što su ih odveli na kupanje na Bačvice, te su ostatak dana proveli u igri i osim turnira i medalja dječaci i djevojčice su sa klubom imali i mini izlet.