FOTO  Judo klub Hercegovac proslavio 56. obljetnicu postojanja

Mostar, Galerija kraljice Katarine Kosače , obljetnica, JK Hercegovac, dodjela nagrada

Skupa s članovima kluba, njihovim roditeljima i prijateljima u Galeriji kraljice Katarine Kosače održana je svečana proslava 56. obljetnice osnivanja Judo kluba Hercegovac.

Oni svake godine imaju sve više razloga za slavlje. Ove godine su sudjelovali u 42 turnira, iz tih turnira u Mostar su donijeli čak 469 medalja od čega 166 zlatnih, 124 srebrene i 176 bronci.

Ova 42 turnira odradili su u BiH, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Srbiji, Italiji, Sloveniji, Austriji, Mađarskoj, Njemačkoj i Rumunjskoj.

„Uvijek rado ističem činjenicu da ste prvo vi naši članovi, a potom i roditelji naša pokretačka snaga i to nije ona obična floskula, već je to stvarno tako. Od srca vam se zahvaljujemo na podršci, zahvaljujem se na činjenici da ste upravo nama povjerili svoju djecu i da nam dopuštate da ih odgajamo i vodimo širom Europe“- rekao je trener Zrimšek.

Organizatori su istaknuli rezultate s prvenstva Balkana. Donijeli su čak sedam balkanskih medalja što ni jednom balkanskom klubu do sada nije pošlo za rukom. Kažu kako su ponosni na generaciju mlađih kadeta do 14 godina koji su na najbolji način predstavili klub na jednom od najjačih balkanskih turnira. Naime, njih osam se vratilo iz Rumunjske čak sa šest balkanskih medalja i to tri zlata, srebro i dvije bronce.

„Smatramo kako je ovo jedna velika prekretnica u njihovim karijerama i kako ovaj rezultat govori da imamo pravo sanjati i najveće snove, a to je da jednoga dana u Mostar dođu i one velike medalje pa čak i ona najveća o kojoj svaki sportaš sanja, a to je olimpijska medalja“ – poručili su organizatori.

Najistaknutijim judašima u ovoj godini dodijeljene su plakete i pehari te su gosti pogledali kratki video presjek godine.

Nakon službenog programa održana je dodjela paketića za svu djecu i prigodni domjenak uz bogatu tombolu s preko 60 nagrada, a sav prihod od tombola ide za rad kluba.

Najistaknutijih sportaši u 2019. godini su:

U11 Nera Prce
U15 Ivan Miličević, Ivana Buntić, Gabriela Raič

Balkanske Prvakinje
Nika Zovko, Lana Čović, Stanić, Nina Grubišić Čabo

Juniori/ke
Danica Jurić, David Pušić

Maja Ljubić, Hercegovina.info