FOTO/VIDEO  Evo zašto je McGregor ostao bez pojasa i najavio njegovu dužu stanku

Conor McGregor
Nakon što je osvojio UFC naslov u lakoj kategoriji Conor McGregor je na konferenciji za novinare otkrio da će u svibnju iduće godine po prvi puta postati otac.

"Postat ću tatica. Da... Iskreno umirem od straha, ali sam jako uzbuđen", rekao je irski borac.

Mnogo se posljednja dva tjedna nagađa što dalje slijedi za najpopularnijeg UFC borca današnjice. Neki vjeruju da slijedi borba s Khabibom Nurmagomedovom, drugi pak revanš sa Joseom Aldom, dok oni iz klase optimist vjeruju u obračun njega i umirovljenog boksača Floyda Mayweathera. Međutim, predsjednik UFC-a Dana White otkrio je da McGregor neće tako brzo u oktagon.

"Njegova djevojka Dee Devlin se jako uzruja kada se on bori. Conor ne želi da prolazi kroz bilo kakav stres tijekom trudnoće i zato se ne želi boriti dok je trudna. To je u redu. Izbivat će iz ringa otprilike 10 mjeseci", rekao je White.

UFC je njegov pojas u perolakoj kategoriji dao Joseu Aldu i tada su krenule kružiti priče da mu ga je White oduzeo.

"Ne znam koliko puta vam moram to reći, ali ja jako poštujem Conora i nisam mu oduzeo ništa. Pojas nije branio gotovo godinu dana i sada još uzima 10 mjeseci pauzu zbog rođenja djeteta. To nije pošteno prema ostalim borcima i Conor to zna. Sam se odrekao pojasa. Ono što je on napravio, postao UFC prvak u dvije kategorije, to mu nitko ne može oduzeti. On i dalje jest prvak perolake kategorije jer ga nitko nije porazio", zaključio je predsjednik UFC-a.

McGregor bi mogao, dok čeka prvu prinovu u obitelji, zablistati na TV ekranu u planetarno popularnoj seriji Game of Thrones. U utorak se pojavila vijest da će Irac glumiti u jednoj od iduće dvije sezone i da bi se u jednoj od seriji mogao boriti s jednim od najjačih ljudi na svijetu, Islanđaninom Hafthorom Julius Bjornssonom. Njih dvojica se poznaju i imaju jako dobar odnos. Čak su u jednom trenutku i sparirali, što je zabilježio i objektiv kamere.