Europske prvakinje na Broćanskom trgu dočekane uz pjesmu i veselje

KK Hercegovina, karate

Za osvajačice zlatne medalje na 13. Europskom prvenstvu regija u karateu koje je 6. i 7. lipnja održano u Parizu organiziran je lijep doček, a najemotivnije je bilo kada su Irena Prga, Jelena Pehar, Kristina Zovko i Petra Grgić stigle među mnoštvo koje ih je dočekalo s iskrenim čestitkama, pjesmom, cvijećem i tortom napravljenom specijalno za ovu prigodu.
Ekipa u sastavu: Irena Prga, Jelena Pehar, Kristina Zovko, Petra Grgić i Marina Barac, priključena članica iz Rijeke, na prvenstvu su nastupile za reprezentaciju Hrvatske u kategoriji borbe ekipno za kadetkinje i juniorke, a ekipu su vodili treneri Dalibor Vučić i Tihomir Ostojić.
Djevojke su u spomenutoj kategoriji u konkurenciji 22 ekipe osvojile zlatno odličje pobijedivši u pet mečeva. U prvom kolu pobijedile su Marmara team (Turska) 2:1, identičnim rezultatom svladale su u drugom kolu i predstavnice Slovačke, a nakon toga za plasman u polufinale pobijedile su predstavnice Srbije rezultatom 2:0.

Zahvaljujući pobjedi protiv predstavnica Srbije naša se ekipa plasirala u polufinale u kojem je svladala predstavnice Španjolske, dok su djevojke u velikom finalu pobijedile Ege team (Turska) 2:1 za veliko slavlje.
Uspjeh broćanskih karatistica na 13. Europskom prvenstvu regija u karateu veliko je priznanje za rad u karate klubovima Hercegovina i Brotnjo, a valja istaknuti kako je ekipa u sastavu: Irena Prga, Jelena Pehar, Kristina Zovko, Petra Grgić i Marina Barac iza sebe ostavila velike karate velesile kao što su Turska, Španjolska i Francuska.

Vijesti o osvajanju zlatne medalje na Europskom prvenstvu regija u karateu svakako valja dodati vijest da je Josip Grbavac, dugogodišnji trener u KK Hercegovina i karate sudac, u Parizu postao europski licencirani sudac.