Emil Markić: Već imam mogoćnost da se borim za titulu prvaka Mediterana

Njegov protivnik srpski boksač izdržao je dvije runde, a slijedeći meč pred njim je već u subotu. Evo što je za naš portal rekao naš Emil:

Evo i u osmom meču si postigao pobjedu, kako si zadovoljan svojom formom?

Jako sam zadovoljan svojom dosadasnjom profesionalnom karijerom. Sve dok se pobjeđuje ne može se ništa drugo biti nego zadovoljan. I kada ne odradiš toliko dobru borbu, a pobjediš na kraju se piše samo ta pobjeda.

Ovaj protivnik u Njemačkoj izdržao je dvije runde, možeš li nam opisati kako je tekla borba.

Protivnik mi je bio dosta dobar tehničar, ali je u borbu ušao nekako bojažljivo i nije pokazao ono što sam ja od njega očekivao. Uglavnom sam tijekom borbe dominirao, u drugoj rundi sam ga udario lijevim krošeom u vrh brade nakon čega je on pao i više nije bio u mogućnosti nastaviti borbu.

Kakvi su slijedeći planovi, imaš li zakazane još neke mečeve?

Damir Beljo i ja se trenutno nalazimo u hamburgu u EC-Boxing teamu i ovdje ćemo trenirati i sparingovati. Već u subotu opet ulazimo u ring u Njemačkom gradu Luebbecke.

Koliko si danas daleko ili blizu da se boriš za prvaka u svojoj kategoriji?

Već sada sam u mogućnosti da se borim za titulu prvaka Mediterana. Vrlo je izvjesno da ću se uskoro i boriti za tu titulu. Po mojim zadnjim saznanjima taj meč bi se trebao organizirati u Međugorju i to 01.06.

Kako jedan uspješan boksač kao ti uspjeva postići tako sjajne rezultate sa obzirom na tako loše uvjete treniranja u Mostaru i bez ikakve potpore lokalne zajednice?

To je jednostavno ako nešto stvarno želis i ukoliko si spreman da se žrtvuješ za to. Treba se odreći mnogih stvari, i onda se to može i postići. Inače, imam veliku potporu od strane svojih prijatelja i obitelji. To mi u životu puno zanči i daje snagu da idem dalje. Iskreno se nadam se da ce nas zajednica podržati kada ove godine budemo pravili priredbu King of the ring u Mostaru, na kojoj ja planiram da se borim za neku od titula u svojoj kategoriji.


Evo još neka porukna našim čitateljima i tvojim navijačima u Mostaru i Hercegovini.

Zahvaljujem se svima koji su uz mene i hvala vam na potpori koju mi pružate. Pozdrav svima iz Njemačke.