Edita Lešnik osvojila brončanu medalju na Europskom prvenstvu

Na prvenstvu su sudjelovale 34 europske zemlje, među kojima i reprezentacija BiH sa Savezom tajlandskog boksa muay thai BiH. Natjecatelji nastupaju u dvije discipline i to borbe u muay thai boksu i wai cru disciplini. Nastupillo je 4 natjecateja iz BiH, a medalja Edite Lešnik najveći je uspjeh.

Ona je nastupala u muay thai disciplini u superteškoj kategoriji. U četvrtfinalnom meču svladala je tehnički knock - outom reprezentativku Poljske Adrianu Paska. U polufinalnom meču protiv aktualne prvakinje europe, tamnopute Portugalke Vazte, nije imala sreće. Izgubila je prekidom sudaca zbog tri brojanja u jednoj rundi.

'' Portugalka je prakticirala borbu u klinču držeći našu reprezentativku za vrat i prakticirajući udarce koljenima. Njeni udarci koljenima završavali su na rukama naše reprezentativke, no suci su bili neumoljivi. Ako bi Portugalka povezala nekoliko udaraca koljenima, sljedilo je brojanje. Sudac je to učinio 3 puta u istoj rundi i borba je bila okončana. Edita je u prvoj rundi nekoliko puta jako i precizno pogodila Portugalku te je ova tražila odmor hvatajući se u klinč s našom reprezentativkom, no suci se nisu oglasili. Koristila je tehniku bacanja te je tamnoputu Portugalku nekoliko puta poslala na pod. '' - objasnio je predsjednik Saveza tajlandskog boksa BiH Ante Šimović.

'' U borbi za treće mjesto Edita je pobijedila svjetsku vice prvakinju Ruskinju Veru Valujevu, koja je također kontroverznom odlukom sudaca lišena borbe za zlato '' - dodao je Šimović.

Šimović je naglasio kako je brončana medalja Edite Lešnik povjesni rezultat jer je prva medalja osvojena za ovaj sport u BiH. U Savezu se nadaju da će ovaj rezultat biti poticaj za sve uzraste koji prakticiraju ovaj sport te da će Edita i dalje s ponosom predstavljati Bosnu i Hercegovinu.

Velimir Begić | Večernji list