Džudistima mostarske Borse 49 medalja i pehar iz Berkovića

borsa u berkovicima

... 24 judo kluba iz Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Iako su mnoga djeca iz “redova” Borse baš na ovom turniru tražili svoja prva natjecateljska iskustva judo klub Borsa je opet briljirala osvojivši čak 49 odličja sa svojim mladim “polaznicima”, a uz to i pehar za 2. mjesto ekipno.

Medalje za Judo klub "Borsa" osvojili su:

Zlatne medalje:
Josipa Brvenik (zlato i u konk. starijih), Monika Zadro (zlato i u konk. starijih), Martino Ćorić (zlato i u konk. starijih), Antonio Jurić, Aljoša Čvoro, Domagoj Jozeljić, Ilija Zelenika, Mirko Zelenika, Ana Ujdur (zlato i u konk. starijih), Marita Marušić (zlato i u konk. starijih), Sara Simić.

Srebrene medalje:
Martino Ćorić (konk. starijih), Ivan Nikolić, Ana Bošnjak, Iva Musa, Lana Prkačin, Darijan Faletar, Karlo Tomas, Mirko Zelenika (konk. starijih), Fran Marušić, Marita Marušić (konk. starijih), Ivan Marušić, Domagoj Jozeljić (konk. starijih).

Brončane medalje:
Filip Kolobarić, David Udovičić, Lana Rozić (bronza i u konk. starijih), Fran Zadro, Ivan Nikolić (konk. starijih), Ana Bošnjak (konk. starijih), Iva Musa (konk. starijih), Lana Prkačin (konk. starijih), Darijan Faletar (konk. starijih), Franko Soldo, Ante Soldo, Marino Ćorić, Luka Turić, Ivan Marušić, Frano Ćorić (bronza i u konk. starijih), Sara Prkačin (bronza i u konk. starijih), Sara Simić (konk. starijih), Luka Simić.

"Ugodno nam je pratiti kako iz dana u dan djeca sve više napreduju i stječu sve više specifične motorike za ovaj sport. Judo iziskuje okretnost, snalaženje u prostoru, brzu reakciju, brzo pronalaženje korisnih rješenja trenutnih problema u stresnim momentima. Navikavajući djecu raditi u takvim situacijama putem nekog sporta za mnoge pojedince, kasnije, može biti vrlo korisno tijekom svakodnevnog života. Zbog činjenica da je ovo natjecanje održavano ne daleko od našeg grada, a i samo ovo natjecanje nije neke velike jakosti i vrlo je "kulturno" ciljano smo na ovo natjecanje vodili veliki broj "početnika" kojima je ovaj turnir među prvim te jasno možemo naglasiti da smo zadovoljni nastupima i samom izvedbom naučenih tehnika koje su djeca primjenjivala u borbi, kao i samim ponašanjem van borilačkog prostora, tijekom samog izleta. I dalje ćemo nastojati kroz igru, rad i disciplinu ,primjerenu uzrastima, odgajati i socijalizirati djecu ukazujući mladima na ono što je dobro i zdravo u 21. stoljeću", izjavili su treneri Borse, jednog od najuspješnijih sportskih kolektiva BiH - Zadro i Vidović.

U protekli četvrtak judo klub "Borsa" održao je polaganje za judo pojaseve i to za žuti (5 KYU) i narandžasti (4 KYU) pojas. Pred komisijom koju su sačinjavali treneri Borsine judo škole Franjo Zadro, Viktor Zovko, Leo Zovko i pomoćni Miljenko Vidović i Tomislav Vučić za svoje prve judo "korake" uspješno je položilo čak 61 djece, točnije 33 za žuti pojas, a 28 za narandžasti.

Pet natjecatelja iz Borse trenutno se u sklopu reprezentacije BiH nalazi u Rumunjkom gradu Craiovi gdje će nastupati na Balkanskom prventvu za kadete, borce do 18 godina. Napomenimo da do kraja godine judo klub "Borsa" ima odraditi još 23 judo turnira i to u 8 različitih država: Austrija, Bugarska, Rumunjska, Italija, Hrvatska, Srbija, Crna Gora, BiH.