Džudistima Borse 3. mjesto na Državnom prvenstvu za seniore

... poretku Prvenstva Bosne i Hercegovine za seniore. Ovog vikenda članovi Borse nastupili su na državnom prvenstvu za seniore održanom u Trebinje.

Natjecanje je održano sportskoj dvorani „Miloš Mrdić", a na turniru su nastupili svi kvalificirani borci iz 3 judo saveza, Herceg- Bosne, Federacije BiH i Republike Srpske.

Petar Zadro uz 4 vrlo atraktivne pobijede penje se i ove godine na najvišu stepenicu trona na prvenstvu države za „najozbljinije" borce - seniore. Mladi Zadro u finalu pobjeđuje 13 godina starijeg borca iz Banja Luke. Prvak je u kategoriji do 66 kilograma.

Srebro na spomenutom državnom prvenstvu zauzima Franjo Zadro u kategoriji do 73 kilograma, uz 3 pobijede i jedan poraz u finalu. Naime, poražen je od 8 godina starijeg i iskusnijeg borca iz trebinjskog Leotara, Mitra Mrdića, studenskog prvaka Europe.

Bronce zauzimaju Petar Logara i Valentina Mihić.

Petar Logara je osvojio broncu u kategoriji do 73 kg, a Valentina Mihić u kategoriji do 63 kg.

Naglasimo, da je Judo klub „Borsa" i ove godine u vrhu najuspješnijih klubova u seniorskoj konkurenciji, zauzima sjajno 3. mjesto sa izuzetno mladim borcima.

Ispred Borse su Judo klub Bosna iz Sarajevo i Judo klub Famos iz Istočno Sarajevo. U okviru Judo saveza BiH djeluje 60-tak aktivnih judo klubova. Judaši Borse 2011.  zauzeli su 4. mjesto na Prvenstvu BiH za seniore, dok su u 2012. godini zauzeli 2. mjesto na Prvenstvu BiH za seniore.

Petru Zadri uručena je plaketa „Miloš Mrdić" za najuspješnijeg mladog judo borca za 2012. godinu.

Idućeg vikenda tri reprezentativca BiH do 18 godina Petar Zadro, Rijad Maksumić i Amar Maksumić putuju u Zagreb na europski kup. 

Hercegovina.info