Džudašima Borse nova odličja u Samoboru

borsa
Na natjecanju je nastupilo 464 natjecatelja iz Slovenije, Slovačke, Srbije, Hrvatske i BiH. Za JK Borsa najuspješnija je bila Josipa Brvenik koja je nastupala u kategoriji svojih uzrasta i uzrasta starijih od sebe, te se u obje konkurencije okitila sa najsjajnijim odličjem. Srebreno odličje osvojio je Aljoša Čvoro, a brončana odličja osvojili su Monika Zadro i Domagoj Pušić.

Napomenimo da je JK Borsa u protekloj 2015. godini nastup zabilježio ukupno na 57 turnira u 16 različitih zemalja, od kojih je 3 puta na Europskom prvenstvu (U18, U21, U23), 6 puta na Europskim kupovima, 2 puta na Svjetskim prvenstvima (U18, U21), 4 puta na Balkanskim prvenstvima (U15, U18, U21, SEN), 4 puta na Državnim prvenstvima,a tu su također zabilježeni nastupi i na 38 međunarodnih judo turnira širom Europe, na kojim su natjecatelji Borse osvojili ukupno 573 odličja.

Čak 15 natjecatelja Borse činilo je reprezentaciju BiH, a čak u 5 od ukupno 12 uzrasnih kategorija, JK Borsa je najbolji klub u BiH, od 70tak registriranih klubova te je na taj način najuspješniji judo klub u državi (za 2015. godinu) u sveukupnom poretku, od najmlađih do seniora, kada su u pitanju državna prvenstva.