Državno prvenstvo u judu: Mostarska Borsa opet među najboljim judo klubovima u BiH

judo borsa na drzavnom u novom travniku
... ml. dječaka i djevojčica do 13 godina i kadeta i kadetkinja do 18 godina te su osvojili ukupno 4 zlata, 7 srebra i 3 bronce. Prvenstvo je održano u Novom Travniku, a nastupali su svi kvalificirani natjecatelji sa prethodno odrađenih kvalifikacija. Borsa je ujedno klub koji je imao najviše kvalificiranih natjecatelja za državno prvenstvo.

Prvaci Bosne i Hercegovine iz Borse su:
David Pušić u konkurenciji kadeta do 50 kg, Lana Rozić u konkurenciji ml. djevojčica do 40 kg, Josipa Brvenik u konkurenciji ml. djevojčica do 48 kg i Josipa Bošković u konkurenciji kadetkinja do 70kg.

Viceprvaci Bosne i Hercegovine su:
Dragica Zovko (U13, -40), Monika Zadro (U13, -28), Jure Zovko (U18, -60), Kala Zovko (U13, -52), Marija Zelenika (U18, -48), Mia Maksumić (U18, -44), Domagoj Pušić (U13, -38).

Brončani su:
Jozo Zovko (U18, -60), Marija Naletilić (U13, -44), Ana Zovko (U13,-40).

U ukupnim plasmanima po uzrasnim kategorijama Borsa opet "slovi" kao jedan od 3 najbolja judo kluba u BiH od ukupno 70tak registriranih klubova. U uzrastima ml. djevojčica Borsa je ubjedljivo najbolji klub Bosne i Hercegovine sa 20 osvojenih bodova. Naglasimo da i ova titula kluba opravdava epitet najboljeg sportskog kolektiva grada Mostara za 2014. godinu u uzrastima djevojčica. U konkurenciji kadeta do 18 godina Borsa je 3., a u konkurenciji kadetkinja do 18 godina Borsa je također 3. po zbroju bodova. Zanimljiva činjenica je da je na ovom državnom prvenstvu Borsa imala čak 11 finalnih borbi.

David Pušić, Josipa Bošković i Jure Zovko su ove godine članovi reprezentacije BiH do 18 godina te će Borsu i državu predstavljati na europskom, svijetskom i balkanskom prvenstvu. Na koncu, možemo zaključiti da u BiH postoje "stvari" koje ipak imaju budućnost, a dokaz za to su zasigurno mladi sportaši Borse koji svojim marljivim radom popraćenim kvalitetnim radom u klubu dokazuju kako se napreduje u zdravom načinu života, šireći popularizaciju sporta i na taj način proničući svijest ljudi prema nečem što je dobro i "zdravo".

Idućeg vikenda "Borsa" će nastupiti na državnom prvenstvu za juniore i juniorke do 21 godinu i za ml. kadete i ml. kadetkinje do 15 godina. Borsa će biti klub koji će i na ovom prvenstvu imati najviše kvalificiranih natjecatelja, a samo natjecanje će se održati u Trebinju u sportskoj dvorani "Miloš Mrdić.