Djevojke KK Hercegovina-Zagreb seniorske prvakinje Hrvatske!

KK Hercegovina, karate
...osvojila je prvi povijesni naslov u konkurenciji žena. Prvo su savladale ekipu Opatije, a u finalu odličnu ekipu Samobora. Muška ekipa u sastavu A. Kvesić, S. Bešenić, M. Logarušić, M. Vučić, I. Kvesić, I. Zoričić I L. Čupić osvojila je 3. mjesto. Nakon odličnog otvaranja i vodstava 2:0,uslijedio je preokret i poraz 3:2 od ekipe H. Dragovoljca. Šteta da nismo uspjeli obraniti naslov, ali ponekad treba dati iznad mogućnosti i biti koncentriran.

Juniorska ženska ekipa bila odlična i domogla se srebra. Ekipa u sastavu K. Jeličić, P. Čatlak I K. Bilić prvo je pobijedila ekipu Zanshina, u polufinalu ekipu u Opatije da bi u finalu od njih bila bolja ekipa Fortitera iz Kaštela. Lijep i uspješan nastup naših juniorki za kraj godine.

Kadetkinje su u sastavu B. Cvitanović, K. Jeličić, K. Frank I P. Zeljko osvojile broncu. Nakon poraza od ekipe Zanshina iz Splita u borbi za medalju pobijedile su Viroviticu. Mlade nade pokazuju talent i želju za ostvarenje vrhunskih rezultata u budućnosti.

Muška kadetska ekipa imala je težak put do medalje. L. Dolčić, T. Fajerbach I M. Giunio do bronce je stigla kroz repasaž. Nesretno su poraženi od ekipe V. Gorice, a u repasažu savladana je ekipa Zanashina te u borbi za medalju Jastreb.

Posebna zahvala i čestitke našim trenerima Danijelu Vučiću I Borisu Vujičiću.

Što smo napravili u 2015.-oj, kakva nam je bila i što ju je obilježilo?

Kako mi u klubu volimo reći Naša Maša obilježila je ovu kalendarsku godinu. Ona se prvo popela na krov Europe osvojivši zlato na EP, a samo 3 mjeseca poslije osvaja zlato, prvo i jedino za Hrvatsku, na Europskim igrama. Maši Martinović ovo je donijelo brojna priznanja, a posebno se ističe državna nagrada Franjo Bučar.

E druga zanimljiva stvar je da smo ove godine osvojili čak 25 državnih medalja u svim uzrastima. (ZLATA: Dolčić, I. Kvesić, A. Kvesić, Martinović, Marić i ženska ekipa)

Svakako treba istaknuti zlata I. Kvesića i I. Zoričića na Karate1 Premier ligi, odlično 5. mjesto Križan na EP kao i 7. mjesto Čatlak na SP.

Nema reprezentativne akcije u kojoj ne sudjeluje barem 2 do 3 naših članova/ica.

Mlade snage bile su odlične na Zagrebačkoj karate ligi, dok se naša karate škola iznimno povećala s novim članovima.

Nova dvorana nam je od velike pomoći i pruža nam vrhunske uvjete za rad.

Naša struka i organizacija je ovu godinu odradila maestralno, Danijel i Boris, mlađi pomoćnici Stjepan, Mario, Luka, Matea, Marijan, Ivan i Anamarija uvijek su uz ekipu i daju joj snagu i pomoć u svakom trenutku.

Sada malo zahvala. Veliko hvala svim našim članovima/icam, roditeljima, upravi, trenerima, prijateljima kluba, medijima i vama što nas pratite i podupirete. Nekada i jedan vaš "lajk" znači nam puno.

Mi vam obećavamo da ćemo u 2016.-oj biti još bolji i donijeti puno veselja našoj Hrvatskoj, Zagrebu i klubu.

Svima želimo sretan Božić i uspješnu Novu godinu - poželjeli su iz Karate kluba Hercegovina Zagreb.

Brotnjo.info