FOTO  Danijel Bartulović osvojio naslov prvaka Hrvatske u Tajlandskom boksu

Danijel Bartulović, MTC Hunter, tajlandski boks
Jedan od njih je svakako Danijel Bartolović koji se protekli vikend na natjecanju u Zagrebu okitio titulom prvaka Hrvatske. Evo što o sebi, svom klubu i rezultatima koje postiže kaže Danijel:

Kao prvo predstavi se našim čitateljima:

Ja sam Danijel Bartulović iz Mostara, član sam MTC Hunter.

Kako si se odlučio početi baviti Tajlandskim boksom?

Jednom prigodom sam sa prijateljem razgovarao da bismo mogli početi trenirati neki borilački sport. On mi je predložio da dođemo do Mire, što smo i uradili. Meni se Tajlandski boks svidio i ostao sam tu.

Koliko se već baviš treniranjem ovog sporta?

Prije Tajlandskog boksa trenirao sam godinu dana taekwando, a već sam oko pet godina u Tajlandskom boksu.

Koliko si do sada imao borbi?

Do sada sam imao tri borbe. Jednu sam izgubio, dok sam dvije riješio u svoju korist.

Sada si nastupio na jakom natjecanju u Zagrebu, možeš li nam reći nešto o tome?

Da bili smo u Zagrebu i tamo smo ostvarili dobar rezultat. Iskreno to nije lako na gostujućem terenu, Zagreb je veliki grad koji izbacuje veliki broj dobrih boraca. Nije nam bilo lako, ali ostvarili smo odličan rezultat.

Ustvari to je zvanično prvenstvo Hrvatske?

Da to je zvanično prvenstvo Hrvatske u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji.

Konkretno koji si ti rezultat ostvario?

Ja sam osvojio prvo mjesto u konkurenciji do 81 kg, i tako sam postao prvak Hrvatske.

Kako si došao do naslova?

U toj kategoriji bila su četiri borca. U prvoj borbi sam svladao jednog dobrog i iskusnog borca jednoglasnom sudačkom odlukom 3:0. Moj suborac iz kluba je također prošao u finale, i mi smo trebali raditi finale. On je nakon toga prepustio meni titulu zbog ozljede, a pošto smo iz istog kluba ne bi bilo ni dobro da se međusobno borimo. Konkurencija nije bila velika, ali i da jeste ja sam bio maksimalno spreman.

Koliko si naučio od svog trenera Mire?

Miri se mogu puno zahvaliti za sve što sam naučio, i što još učim iz ove vještine. Da nisam počeo trenirati ovaj sport ne znam kuda bi me život odveo, ali Miri sam zaista puno zahvalan na prenesenom znanju.

Je li se teško baviti treniranjam i to uskladiti sa svim ostalim obvezama?

Ponekad jeste. Dok sam išao u srednju školu bilo je dosta naporno. Išao sam u drugu smjenu, poslije sam trebao na trening, a ujutru je bilo trčanje.

Potrebno je znači puno odricanja da bi se došlo do rezultata?

Naravno da je potrebno, pa i više nego puno.

Možeš li nam reći imaš li planirane neke borbe?

Nemamo godišnji plan, pa nismo ništa konkretno ni planirali. Kratkoročno planiram trenirati da ostanem u formi, a vjerojatno će do kraja godine biti neko natjecanje. Možda odemo i u Zagreb na Final Fight Championship koje je jedno veliko borilačko natjecanje.

Mogu li ljubitelji borilačkih vještina očekivati neke borbe u Mostaru?

Ja bih sa zadovoljstvom prihvatio borbu u svom gradu bez obzira na ime protivnika. Ta ideja mi se jako sviđa, i ukoliko se to bude planiralo ja sam spreman pomoći u organizaciji.

Evo još nešto nam reci za kraj?

Preporučujem mladima da se bave sportom, jer to im može promijenuti i poboljšati kvalitetu života, i što je najbitnije neka budu uporni i neka ne odustaju od toga.

Za kraj još moramo spomenuti da su na prvenstvu Hrvatske nastupila još dva borca iz MTC Hunter Mostar. Mario Miletić je osvojio srebro i borbu je dobio nokautom.

HERCEGOVINA.info