Daniel Cormier brutalno nokautirao Stipu Miočića i postao dvostruki UFC prvak!

Stipe Miočić, ufc
Daniel Cormier brutalno je nokautirao Stipu Miočića i postao dvostruki UFC prvak! Meč na UFC 226 spektaklu u Las Vegasu okončan je već u 1. rundi, točnije na samom njezinom kraju.

Miočić i Cormier krenuli su u otvorenu izmjenu, DC je snažno pogodio Stipu krošeom, poslao ga na pod i onda s nekoliko udaraca dovršio. Miočić je bio jako uzdrman i nije se branio, zbog čega je sudac i označio kraj borbe.

DC najavio što će napraviti, Miočićev tim nije slušao
Miočić je odlično krenuo u meč! Dobro je nekoliko puta pogodio Cormiera, no onda je sredinom runde stigao jedan udarac koji je oštetio lice našeg borca i tu je, čini se, bio početak kraja.

Kako se runda bližila kraju razmjene udaraca bile su sve učestalije i sve teže po Miočića, a onda je 20-ak sekundi prije kraja stigao udarac nakon kojeg više nije bilo povratka. Iz jednog izlaska iz klinča Cormier je izvukao kratki desni kroše i poslao Miočića u carstvo snova.

Stipe je minutu dvije dolazio k sebi, a onda se ljutito ustao i u jednom trenutku odgurnuo glavnog suca, smatrajući da je prerano označio kraj borbe. Stipe je bio vidno razočaran nakon meča, a kako i ne bi kada ga je okončao na najgori mogući način.

Uostalom, DC je najavio da će napraviti upravo to - nokautirati ga nakon klinča. Cormier je na posljednjoj konferenciji za novinare objasnio da je otkrio rupu u obrani našeg borca u trenutku izlaska iz klinča. Sve je najavio, ali Stipin kamp nije, ili nije želio slušati.

Nakon proglašenja pobjednika, a tijekom pobjedničkog govora, novi prvak u dvije divizije (poluteška i teška) uzeo je mikrofon u ruke i u oktogon pozvao Brocka Lesnara, WWE legendu (kečeri) i bivšeg UFC prvaka.

Ovaj se odazvao, odgurnuo DC-a i potom izvrijeđao teškaše koji su se borili na UFC 226 eventu.

"Vidio sam puno smeća otkako sam ušao u zgradu. Ngannou je smeće. Miočić je smeće. Cormier, dolazim po tebe pi...! Taj pojas je moj", poručio je Brock Lesnar.

Čini se da će jedan od posljednja dva meča Cormiera biti upravo protiv Lesnara, dok je pitanje što sada slijedi za našeg borca.

Ngannou i Lewis odradili najgori meč u teškoj kategoriji
Od sunaslovne borbe večeri očekivali smo pravi spektakl, a dobili smo jedno veliko ništa. Derrick Lewis pobijedio je Francisa Ngannoua s jednim jedinim ozbiljnijim udarcem, koji nije čak ni uzdrmao Kamerunca.

Lewis je, uz zvižduke T-Mobile Arene, slavio jednoglasnom sudačkom odlukom protiv neprepoznatljivog Ngannoua. Obojica su bili nezadovoljni nakon borbe, pogotovo Ngannou koji se nakon poraza od Miočića namjeravao vratiti na pobjedničke staze.

Krvav meč vidjeli smo u ogledu Mikea Perryja i Paula Feldera. Sredinom druge runde Perry je lijevim krošeom pogodio desnu stranu Felderovog lica i razbio mu arkadu. Krv je počela curiti iz lica i nije prestala do samog kraja borbe. Na trenutke je bilo zaista teško gledati krvavog Feldera, no on se u nijednom trenutku nije predavao.

Ipak, borba je otišla na stranu Mikea Perryja, koji je slavio sudačkom odlukom nakon tri sjajne runde. Bila je to 12. pobjeda Perryja u MMA karijeri i tek četvrti poraz Feldera. Perry je pobjedom prekinuo niz od dva uzastopna poraza, dok je istovremeno prekinuo niz od tri uzastopne pobjede Feldera.

Strašne borbe, brutalni nokaut i sjajna poluga na otvaranju glavnog programa
Sjajnih šest minuta borbe vidjeli smo u ogledu Anthonyja Pettisa i Michaela Chiese, druge borbe glavnog programa. Nekada jedan od najvećih nada MMA-a Pettis ušao je u meč kao "underdog", no kako je meč odmicao sve je više pokazivao zašto mu je nadimak "showtime".

Chiesa je bolje otvorio meč, dominirao je u prvoj minuti borbe, no u preostalih pet bolji je bio Pettis. Kraj je uslijedio na otvaranju druge runde. Pettis je direktom u stojci poslao Chiesu na tlo, a onda mu je zgrabio ruku i složio trokut nakon kojeg je ovaj tapkao.

Glavni program UFC večeri u Las Vegasu otvorili su Khalil Rountree Junior i Gokhan Saki. Svjedočili smo brutalnom nokautu Rountreeja, koji je nakon svega minutu i 40 sekundi potegao ljevicu i direktom oborio Sakia na tlo, te ga tamo i dovršio čekić udarcima.

Bila je to sedma pobjeda Rountree Juniora u MMA-u, uz koje ima i dva poraza. Za Sakia je ovo bila druga borba u UFC-u i prvi poraz.

UFC 226, glavni program, REZULTATI:
Daniel Cormier pobijedio Stipu Miočića (nokaut, 1. runda)

Derrick Lewis pobijedio Francisa Ngannoua (jednoglasna sudačka odluka)

Mike Perry pobijedio Paula Feldera (sudačka odluka)

Anthony Pettis pobijedio Michaela Chiesu (2. runda, poluga na ruci)

Khalil Rountree Jr. pobijedio Gokhana Sakia (1. runda, nokaut)

 

gol.hr