Damir Beljo sparinguje Grigoryju Drozdu u Rusiji

Damir Beljo

... domaćem bokseru Grigoryju Drozdu. Drozd, naime 22. svibnja u Moskvi branit će naslov svjetskog prvaka po WBC- u u duelu sa Poljakom Krzysztofom Wlodarczykim, bivšim superšampionom u WBC kruzer kategoriji do 90 kg.

Drozd je Wlodarczykom uzeo pojas u rujnu 2014. godine. Prošle godine u meču karijere Drozd je također izabrao Belju kao sparing partnera, a, kako ističe uspješni Mostarac, ponovni poziv za tu ulogu mu čini veliku čast.

- Grigory Drozd je veliki čovjek i vrhunski šampion. Ponosan sam što me mlati i što sam mu sparing partner, jer sam ubijeđen da će u odbrani titule 22. svibnja sigurno izći kao pobjednik jer je uistinu u vrhunskoj psihofizičkoj formi - kaže Beljo.

"Bombarder iz Mostara" je osvojio naslov prvaka Europe, Azije i Pacifika po WBC verziji i naslov prvaka Europe po WBO verziji pobijedivši u nedavnom meču u Berlinu Nijemca Maika Kurzweila nokautom u prvoj rundi. Ovim trijumfom došao je na samo jedan meč od napada na svjetsku titulu.

U sklopu svojih 20 mečeva, 17 je pobijedio nokautom a svega tri je ostvario na bodove. Nakon što se nedavno oženio bh. bokser zbog obveza u Moskvi prolongirao je medeni mjesec za ljeto, a, kako je kazao, na njemu će se pripremati za obranu titule europskog prvaka.