Damir Beljo prvak Europe po WBO verziji

Beljo

 No , borba između Svena Hasselhuhna i Ensana Mamoudija se odužila te je „Bombarder s Neretve" morao pričekati 30-ak minuta više. Sat je otkucao 23:00 a u ring je stupio Damir Beljo. Prije njega je izašao suparnik, Mark Kurzweil.

Uvodna pjesma „Hercegovina u srcu" je pozdravljena od grupe Damirovih navijača koja je bila prisutna kao i na prethodnim mečevima. Uslijedilo je intoniranje himni te je borba mogla početi.

Damir je krenuo silovito u meč, te se u veoma brzom roku Kurzweil našao na podu. Par sekundi poslije, Kurzweil je zadobio još jednu seriju jakih udaraca te je 2.padanje ujedno označilo i kraj meča i početak velikog slavlja Damirovog tima. Beljo je ovom pobjedom napravio veliki korak ka svjetskoj eliti u koju sada on zasigurno i spada te možemo očekivati uskoro borbe samo protiv najboljih boksača današnjice u njegovoj kategoriji.

Ovom je pobjedom i produžio niz pobjeda te sada u 20 borbi ima svih 20 pobjeda među kojima možemo istaknuti pobjede protiv Vasilea Dragomira, Epifania Mendoze,Alejandra Berria te večeras protiv Maika Kurzweila.

D.M/HERCEGOVINA.info