Damir Beljo: Promjena protivnika je bila dodatni motiv

beljo
Organizatori su smišljeno Bugarina Ermenka zamijenili domaćim bokserom Rokijem Jovanovićem, a mi smo tek primijetili na vaganju. Ta promjena u posljednji trenutak mi je bila dodatni motiv, pa sam Jovanovića srušio već u drugoj rundi'', prepričava svoj prvi nastup u profi boksu, mostarski bokser, Damir Beljo.

Nakon godina provedenih u amaterskim vodama, pobjeda, osvojenih turnira, nastupa u svjetskoj bokserskoj ligi, Mostarac Damir Beljo odlučio se za svijet profi boksa. Do sada je u svojoj karijeri sedam puta bio prvak BiH u poluteškoj i teškoj kategoriji, nastupio je na dva svjetska i tri evropska prvenstva, mediteranskim igrama, te na mnogim međunarodnim turnirima.

''Svojim nastupom u Beogradu sam prezadovoljan. Rijetki su bokseri koji su tako efektnom i brzom pobjedom krenuli ka profesionalnim vodama. Ja sam uspio. Protiv sebe sam imao boksera koji je u karijeri do subote imao omjer 5-0, boksovali smo na njegovom terenu, ali to mu definitvno nije pomoglo. Krenuo sam od početka žestoko i posao je vrlo brzo bio gotov", objašnjava Beljo.

Naredni meč?

"Uskoro bih trebao u Parizu boksati protiv Jonathana Pasija, ali ne želim ništa previše najavljivati, jer vidjeli ste šta se dogodilo u Beogradu. Mislim da će prvi mečevi pokazati koliko, zapravo, mogu napredovati. Ako uspijem pobijediti, u skoroj budućnosti će mi se otvoriti nove prilike tako da bi u nekom doglednom vremenu mogao boksati za europsku titulu'', kaže Beljo.

STUDIO 88