Damir Beljo pobijedio europskog prvaka u teškoj kategoriji

...pobjednik, mostarski bokser Damir Beljo u kazao je kako se radi o njegovom najvećem uspjehu i najtežem meču.

''Nisam očekivao pobjedu, ali sam dao od sebe i više nego što sam mogao'', kazao je Beljo.

Kaže da se nikad u životu nije molio Bogu za pobjedu, ali ulazeći u ring s Minejevim se pomolio da ostane na nogama i pruži dobar meč, priznajući kako je pobjeda daleko od onoga što je očekivao.

''U prvoj rundi je Minejev bio dominantan. Bojao sam se da neću izdržati, a trener mi je predlagao da predam meč što nisam mogao dopustiti'', navodi Beljo. Kaže da je i sudac meč prekidao dva puta zbog njegovog krvarenja iz nosa, ali ni to nije bio razlog za odustajanje.

Tek krajem druge runde, kaže da je lijevim krošeom, što mu je i glavni udarac, poljuljao Rusa i preuzeo inicijativu iznenadivši ga borbom u kojoj je kako ističe dao sve od sebe i zasluženo osvojio titulu Beogradskog prvaka.

Značajnu ulogu su kako ističe u cijeloj priči imali i njegovi treneri Miro Jerković i Mirko Jokić, kao i obitelj te mnogobrojni prijatelji koji su ga bodrili sve vrijeme. Boksački klub Slavija iz Banje Luke za koji Beljo nastupa u Premijer ligi također je značajna karika ovoga uspjeha, ali se na neki način smiješi budućnost i njegovom matičnom klubu Zrinjski iz Mostara za kojega Beljo boksa u prvoligaškoj konkurenciji, a koji planira uvesti u najviši rang natjecanja.

''Zaista sam ponosan i svjestan činjenice daje ova pobjeda za mene i moju boksačku karijeru kao i klubove i reprezentaciju odskočna daska'', kazao je Beljo za Dnevni list.

Neke ponude su već počele pristizati, o kojima bez obzira na primamljivost, Beljo kaže da ipak mora dobro razmisliti.

Obrana titule prvaka države u Sarajevu slijedi početkom svibnja, a nakon toga slijedi Međunarodni arena kup koji će se održati u Puli. U lipnju dolazi najveći izazov i konačni odlazak na Europsko prvenstvo koje će se ove godine održati u Rusiji.

dnevni list