Damir Beljo nokautom obranio titulu najboljeg državnog boksača

Damir Beljo, Damir Beljo, boks, Damir Beljo, boks

Premda je već šest godina prvak države u teškoj kategoriji, ova mu medalja nije ništa manje značajna od ranijih jer, kako kaže, ulazak u ring s Markom Čovićem iz Banje Luke nije bio lagan. No, ipak nokautom Banjolučanina do početka treće runde dokazao je kako titula prvaka pripada njemu. 

Pobjede nokautima

Dobro poznat publici boksačkih ringova Beljo je od početka bio favorit ovogodišnjeg natjecanja te se očekivala zanimljiva borba koju ni ove godine nije uskratio.Već dobro  uhodanom taktikom nokauta je briljirao kako u polufinalnom, tako i u finalnom natjecanju te publiku ostavio bez daha, što će bez sumnje dugo biti i tema brojnih razgovora.

- Ne želim zvučati pretenciozno, ali zaista svaki put kad ulazim u ring ja od prve sekunde idem na pobjedu. Želim osvojiti zlato i samo idem na to, iskreno će Beljo prilikom jučerašnjeg razgovora. Tako se dogodilo u finalnom natjecanju kad se u ringu susreo s Markom Čovićem koji je, kako kaže, tehnički bolji, potkovaniji i školovaniji od njega.

- Okrenuo sam vodu na svoj mlin, tako da se on upusti u borbu i već se u prvoj rundi našao na podu. U drugoj rundi pao je dva puta, tako da je početkom treće runde meč  prekinut, priča Beljo ne krijući da se za ovogodišnje natjecanje pripremao svega mjesec dana. Kako se u Mostar prije mjesec dana vratio iz Milanama gdje mu je regularna sezona do rujna završena, kaže bio je odličnoj formi pa mu nije trebalo mnogo priprema.

- Odmah sam nastavio nastupati za Zrinjski i reprezentaciju BiH, tako da sam zaista i bio u dobroj formi, iskreno će Beljo. Što se tiče potpore za ovogodišnje natjecanje, nije osjetio nikakvu potporu Grada Mostar ni HNŽ-a kao ni ranijih godina, ali su uz njega bili svi prijatelji što ga je i nosilo kroz cijeli život. 

Pripreme za Europsko prvenstvo

- U kondicijskom treningu za ovogodišnje prvenstvo pomogli su mi prijatelj Damir Zubac i profesor Mili Ćavar te im se želim zahvaliti, kao i predsjedniku kluba Draženu Biliću, koji se doslovno žrtvovao ulažući maksimalne napore da se ovo sve ostvari, kaže Beljo. 

Uvjeren kako će uz njega biti i kroz pripreme za Europsko prvenstvo koje će se održati u Turskoj početkom lipnja ove godine, očekuje podršku reprezentacije.
- Ako se budu poklopile sve stvari uz koje je pored pristojnih uvjeta za rad i pripremne treninge potrebna sreća, očekujem medalju, poručio je samouvjereni Beljo.

Piše: Gordana Šimović / dnevni-list.ba