Damir Beljo: Mogu do vrha samo da me zdravlje posluži

...protivnika Marka Lukača već u prvoj rundi. Damir je još u Njemačkoj, i za naredni vikend ga čeka još jedan meč, a evo što kaže za naš portal o svojoj karijeri.

U zadnjem meču tvoj protvnik je pao već u prvoj rundi. Kako si zadovoljan tim svojim nastupom?

Ja uvijek ofanzivno boksam pa sam tako ušao i u zadnji meč. Bez imalo kalkulacija sam krenuo sa razornim udarcima i do sredine prve runde je protivnik dva puta pao. Prvi puta je ustao, a od drugog pada se nije uspio oporaviti. Ja sam zadovoljan jer je publika opet uživala!!

Slijedi novi meč već u subotu, što znaš o protivniku?

Možda zvuči prepotentno, ali ja malo i previše vjerujem u sebe tako da ne razmišljam puno o protivniku. Važno mi je da sam spreman i da nemam povreda.

Do sada su i u svim mečevima ostvario pobjede, kakva je procedura da uđeš u krug onih koji se bore za neku od titula?

Procedura nije nimalo komplicirana, profi boks je više biznis nego sport i ako imaš jake sponzore moći ćeš da boksaš za titulu. Ja idem teškim putem, ali nadam se da će mi se isplatiti.

Mostar je željan velikih boksačkih mečeva, to se vidjelo na ovoj zadnjoj manifestaciji King of the ring. Kada možemo očekivati tvoj nastup pred domaćom publikom?

Žalosno je da sam se morao dokazivati i pokazivati svugdje, a najmanje u Hercegovini. Mislim ako bi se posložile sve stvari da bi krajem ljeta mogao boksati u Širokom Brijegu jer tamo postoje najbolji uvjeti za vrhunsku reviju.

Premda je nazahvalno pitanje, ipak možeš li reči kako je raditi i trenirati u sredini kakva je Mostar, gdje se i nema baš nekog sluha za sport?

Jako je teško, ali prilagodiš se onome što imaš i pokušaš da napraviš najbolje što možeš.

Što planiraš u budućnosti, kakve su ti ambicije u boksačkoj karijeri.

Moji apetiti su jako veliki jer znam da mogu do vrha samo da me zdravlje i malo sreće posluže!

Evo za kraj još neka poruka našim čitatelja.

Hvala svima na velikoj potpori, a ja ću im se pokušati odužit svojim borbama u ringu!!

hercegovina.info