FOTO  Damir Beljo izazivač je za svjetske titule u dvije od četiri najjače verzije

Damir Beljo
Podsjetimo, 31-godišnji fenomenalni bh. sportaš naslov europskog prvaka osvojio je nokautom protiv Maika Kurzweila u ožujku 2015. i obranio ga je dva puta.

- Trebao sam braniti WBO pojas četiri mjeseca iza zadnje obrane, ali neke moje stare ozljede mi to nisu dopustile, tako da sam najviše radio na svom oporavku. Ja sam Bogu hvala odlično rangiran i izazivač sam u dvije od četiri najjače verzije. Po IBF-u sam trenutno 13. od 15. izazivača, a u WBO sam na 4. mjestu također od 15 izazivača, a šampion odnosno njegov tim bira među 15 najbolje rangiranih pa tako da se nadam da ću dobiti svoju priliku. Od samog ulaska u profesionalce cilj mi je bio borba za svjetski naslov i Bog me je doveo skoro korak do cilja i ako mi podari zdravlja i malo sreće nadam se da ću i doći do profesionalnog cilja. Jeste da je mnogo teže kad dolaziš iz male zemlje poput Bosne i Hercegovine, ali ja sam odlučio ići tim putem i neću potpisati i boksati pod stranom zastavom. Također, smo u pregovorima i s ostale dvije najjače verzije WBA i WBC, pa je moguće da ću uskoro boksati i u tim verzijama, tako da je moguće da se desi da u sve četiri najjače verzije budem među izazivačima - kaže Damir Beljo.

Podsjetimo, Damir Beljo, ima u profesionalnoj karijeri perfektan i fenomenalan skor 22-0 i prvi je bokser sa područja bivše Jugoslavije koji je dva puta branio naslov prvaka u WBO verziji.

Reagirao je i Dalibor Ban iz tima Damira Belje.

- Damiru nije oduzet pojas nego smo ga mi osobno pustili. Beljo će se krajem listopada boriti za drugu titulu, jedne od četiri velike bokserske federacije. Damir Beljo i dalje ostaje u Top 5 WBO rangliste i ne postoje nikakve tenzije i komplikacije između tima Belje i WBO i on je i dalje izazivač za WBO prvaka svijeta - kaže Ban.