Damir Beljo: Cilj mi je da boksam za prvaka svijeta u najjačoj verziji

Beljo
Tjedan dana nakon te velike pobjede kontaktirali smo Damira i evo što je rekao za naš portal HERCEGOVINA.info.

Kako komentiraš borbu, i jesu li se nakon tjedan dana slegle emocije?

Nista mi nije išlo tu večer, jednostavno nije bio moj dan. Ja odavno imam problem sa listom, te zadnjih mjesec dana nisam mogao baš trčati, pa smo trčanje zamijenili hrvanjem, međutim izgleda da to nije to. Na kraju meča sam imao baš sreće, Bog me je pogledao i pobijedio sam.  Da je Berrio samo pogledao prema mom kutu, vjerovatno bih izgubio. Ali Bogu hvala ! Sad  radim na ozljedama da sve zaliječim i onda ponovno startam sa treninzima.

Koliki si pritisak osjećao prije meča, i koliku je ulogu imao taj pritisak u samoj borbi?

Imao sam veliki pritisak jer sam znao koliko dobijam sa eventualnom pobjedom i znao sam da svi to prate u mojoj zemlji. Htio sam da se dokažem i forsirao sam nokaut, nažalost sve je otišlo u drugom smjeru.

Kakva su ti očekivanja u nastavku karijere i možemo li uskoro očekivati neku borbu u Hercegovini?

Bog me je doveo ovdje gdje jesam i hvala Mu na tome, neću stajati dok ne dođem do konačnog cilja, a cilj je da boksam za prvaka svijeta u najjačoj verziji i ako mi Bog podari zdravlja i malo sreće mogao bih već u roku godine da ostvarim svoj cilj. Nažalost, kako sada stvari stoje ne vjerujem da će biti prilika za meč u Hercegovini. Možda na proljeće.

Sem boksa što još okupira tvoje vrijeme?

Osim boksa, imam posao te studiram. Kad uhvatim vremena, obožavam planinarenje i provođenje vremena u prirodi.

Malo je poznato da je tvoj brat jedan od najboljih nogometnih sudaca Premijer lige BiH, pa te moramo pitati pratiš li nogomet?

Mogu se pohvaliti da je moj brat uistinu jedan od najboljih nogometnih sudaca u Bosni i Hercegovini. Jako sam ponosan na njega ! Nemam vremena da puno dolazim na utakmice, ali naravno da pratim Zrinjski ! SVI SMO PONOSNI NA ZRINJSKI ! Proveo sam skoro deset godina trenirajući nogomet u Zrinjskom. Ne mogu se pohvaliti da sam bio neki talenat, naprotiv bio sam antitalent. Bio sam baš uporan i kad bismo vodili treneri bi me pustili na teren.

Za kraj poruka čitateljima portala HERCEGOVINA.info?

Hvala svima na velikoj podršci koju dobijam od naših Hercegovaca, ali i sa svih strana ! Nastojat ću pokazati naš narod u najboljem svjetlu, kao junački narod, i nadam se da će ljudi biti ponosni.

D.M/HERCEGOVINA.info