Damir Beljo 16. listopada brani pojas europskog prvaka u Širokom Brijegu

damir beljo

Na vrhunskoj sportskoj priredbi koja je tada planirana Beljo će se boriti u glavnoj borbi večeri, a na njoj će sudjelovati i Adnan Redžovid, Gilbert Yvel, Memnun Hadžid, Agit Kabayel te još poznatih boksačkih imena.

Naš boksač nalazi se u kampu u Dusseldorfu gdje trenira i priprema se za ovaj važan meč.

- Za obranu pojasa europskog prvaka imamo nekoliko jako zanimljivih protivnika ali konačan izbor odredit će WBO. Meč se trebao održati 18. rujna, no odgođen je zbog moje ozljede. Sada treniram u kampu u Dusseldorfu gdje imam potrebni mir kako bih se hladne glave mogao fokusirati na obranu pojasa i dodi do svog cilja, borbe za profesionalnog prvaka svijeta. Velike zasluge za sve imaju moji treneri Damir Miletić i Damir Zubac, cijeli moj "BB Boxing Promotions" tim, fizioterapija "Šarac" i ostali koji su me uz dragog Boga doveli da živim svoj sportski san- kaže Beljo.

Naglašava da mu je u preofesionalnom boksu uz trenere i Dalibora Bana, menadžera "BB Boxing Promotionsa", dosta pomogao i njegov veliki prijatelj Ivan Dijaković koji ga je usmjeravao na pravi put u profi boksu, a uz njegove i savjete Dalibora Bana postigao je željeni uspjeh i postao izazivač za svjetski naslov. No, Beljo ne zaboravlja svoje bokserske početke i ljude koji su bili uz njega na početku karijere.

- Išli smo težim putem, ali nadam se da de se sav trud i rad sada isplatiti zahvaljujući mojim sponzorima i ljudima koji su bili uz mene. Tu se podrazumijevaju i vrijedni radnici u amaterskom boksu, moji nekadašnji treneri i bivši izbornik reprezentacije BiH prof. Hamid Guska, Almedin Fetahović, Miro Jerković, Mirko Jokić, Vlado Rajlić i svi koji su radili za dobro BiH boksa. Hvala im na povjerenju jer sam sedam godina boksao ponosno za reprezentaciju BiH do prelaska u profesionalce poručuje naš uspješni bokser.

Podsjetimo, Beljo je osvojio naslov prvaka Europe, Azije i Pacifika po WBC verziji i naslov prvaka Europe po WBO verziji pobijedivši u ožujku u Berlinu Nijemca Maika Kurzweila. U sklopu svojih 20 mečeva, 17 je pobijedio nokautom, a svega tri je ostvario na bodove, čime je dobio zasluženi nadimak "Bombarder iz Mostara".