Članovi SKK Neretve opet pobrali odličja na prvenstvu BiH

... odličja osvojili su Oliver Mandarić u kategoriji iznad 84 kilograma i Mate Odak u kategoriji do 84 kg, te brončana odličja Toni Biokšić u kategoriji do 84 kg i Marin Hrkać u kategoriji do 68 kg.

U ženskoj kategoriji za seniorke u borbama Lana Džidić je osvojila srebro u kategoriji do 55 kg, dok je Iva Klepić u svom prvom nastupu u seniorskoj konkurenciji u istoj kategoriji osvojila broncu. Na 19. državnom prvenstvu za djecu do 14 godina, koje je održano 11. ožujka, članovi Neretve također su bili uspješni i osvojili 11 odličja.

Balkansko prvenstvo

Zlatna odličja u borbama za 1998. godište osvojili su Mihaela Mikulić za djevojčice, te Goran Marić za dječake, kao Matea Noah Medić za djevojčice 1999. godište i Iris Ćorić za djevojčice 2001. godište. Srebrena odličja osvojili su Marin Brkić i Matej Soldo u konkurenciji dječaka 1998. godište, te Luka Bonča za dječake 2000. godište, te bronce Pero Vujević i Dragan Šimić za 1999. godište, Ante Matić za 2000. godište i Stela Brkić za djevojčice 2001. godište.

Seniori i djeca će sljedećeg vikenda imati Balkansko prvenstvo, koje se ove godine održava u susjednoj Crnoj Gori u Herceg Novom, te je većina osvajača odličja izborila nastup za reprezentaciju.

Povoljne rezultate i nekoliko odličja očekuje se i s Balkanskog prvenstva, kako u dječjoj, tako i u seniorskoj konkurenciji, a seniore nakon Balkanskog prvenstva očekuje pripremno razdoblje za nastup na Europskom prvenstvu koje se održava u Španjolskoj.

Izvor: Vecernji.ba